Bydelsmødre holdt fest

Udgivet:03. oktober 2016, 12.45

Læsetid:1 minut

120 kvinder mødtes lørdag til Bydelsmødrenes årlige kvindefest, og det blev både farverigt og multikulturelt. ? Privatfoto: Tit Aaman

Birk Lørdag holdt Bydelsmødrene i Herning deres årlige Kvindefest.

I år fandt festen sted i Divan Partyhouse på Industrivej Syd i Birk.

Bydelsmødrene i Herning er frivillige kvinder, der er uddannede til at hjælpe og støtte kvinder i deres egne lokalområder. For at komme i kontakt med flere kvinder, har Bydelsmødrene i Herning også skabt en kvindeklub, hvor lokale kvinder mødes om et emne eller en aktivitet. Det foregår i beboerhusene i Lyngbyen, Holtbjerg og Brændgårdsparken.

For andet år i træk lykkedes det Bydelsmødrene at få lokket 120 kvinder ud af hjemmene og ud på dansegulvet, og alle havde mad i favnen til det store fælles buffetbord.

Fire gange velkommen

Der blev budt velkommen ved bydelsmor Dorthe Aamann samt ved Susanne Mohammed, Melek Gün, Ümmûhan Suzme, Ratha Srivarathan, Dorthe Rasmussen, Rojin Sheikh Hasan og Jehan Hassan på henholdsvis arabisk, tyrkisk, tamilsk og kurdisk.

Under festen bidrog amerikansk lotteri til festens indtægter, ligesom entreindtægter, kvindeklubben og et sponsorat fra Tuborg-fondet var med til at sikre arrangementet. Kulturelt Samråd Herning bakkede også op ved at sikre arrangementet en underskudsdækning.

Kurdisk folkedans

I løbet af aftenen blev der blandt andet danset kurdisk folkedans og zumba, og alle dansede med på både somaliske, amerikanske, arabiske, libanesiske, kurdiske og danske dansenumre. Buffeten var mindst lige så varieret som musikken med alt fra sudanske småkager over somaliske sambusaer til syrisk ostekage og arabiske brød.

Bydelsmødrene gør sig allerede nu tanker om, hvor og hvordan arrangementet skal løbe af stablen næste år, så alle kvinder kan komme ud og fejre mangfoldigheden, medmenneskeligheden og kvindeligheden igen i 2017.