Læserklubben:Hamborg er på alle måder flyvende

To herlige dage i Hamborg hvor en lokal guide viser os rundt i millionbyen, og vi besøger Airbusfabrikkerne. Tag med Læserklubben på tur 25.-26. oktober

10. august 2019, 07.03

Det ses i bybilledet, at Hamborg har været handelscentrum i mange år. Lokalguiden viser frem og fortæller historier fra dengang og nu.

Hamborg er en aldeles fremragende og lidt undervurderet storby. Tysklands næststørste by emmer af elegance, leben og penge - og netop det sidste har gjort noget for byens udseende de seneste år. Nye bydele er kommet til sammen med en genopfriskning af gamle. Et rigt kunstliv på den moderne såvel som på den historiske front er ligeledes en stor del af det »nye« Hamborg.

Byens nerve

Byen domineres af havnen, som er selve nerven, og som forsyner både Nord-, Midt- og Østeuropa med containervarer.

Første gang man ser et kæmpe containerskib bevæge sig op ad Elben, virker det helt uvirkeligt at se noget så stort inde i en by. Men efter et par timer har man set så mange af slagsen, at nyhedsværdien blegner en smule.

Vidste du for eksempel, at Hamborg har flere broer end Amsterdam og Venedig til sammen? At hamburgeren faktisk stammer fra Hamborg? Eller at verdens største passagerfly, A380, samles her?

Det sidste kan du høre meget mere om, når Læserklubben 25.-26. oktober kører til Hamborg og blandt andet besøger Airbus-fabrikkerne.

500 fodboldbaner

Afgang fra Herning, Hammerum, Ikast og Silkeborg fredag 25. oktober mellem klokken 06.45 og 07.45. Undervejs sydpå får vi morgenkaffe og rundstykker og lidt senere også en frokostsandwich, inden vi når Finkenwerder i udkanten af Hamborg.

Airbus Industrie startede i 1970 som et europæisk projekt med det formål at fabrikere fly i skarp konkurrence med amerikanske flyproducenter som Boeing og McDonnell Douglas. Samarbejdet bestod af Frankrig, Tyskland og Spanien, og i 1979 kom også England med. Alle delene bliver produceret i diverse lande og bliver så fløjet eller sejlet til Finkenwerder, hvor det hele bliver samlet. Det betyder, at der hver dag starter og lander mellem 10 og 15 fly til fabrikken, som er fordelt over flere bygninger på et areal svarende til 500 fodboldbaner og har 11.450 medarbejdere.

Flyene bliver testet og afprøvet på fabrikkens egen landingsbane, inden de leveres til køberne.

Vi kommer rundt i et par timer med engelsktalende guider. Den samlede tur er på cirka tre kilometer, og man går også lidt på trapper.

De største seværdigheder

Efter dette spændende møde kører vi ind til hjertet af Hamborg. Indkvartering på det dejlige Hotel Alte Wache, der er det perfekte udgangspunkt for vores besøg og oplevelser i byen.

Aftensmåltidet serveres i hotellets restaurant, et moderne køkken med internationalt præg i en hyggelig atmosfære og varme omgivelser.

Lørdag skal vi efter et godt morgenbord på den store rundtur i bussen med lokal dansktalende guide. I to en halv time oplever vi den over 1200 år gamle by. Vi kommer forbi nogle af de største seværdigheder som Rådhuset, St. Michaeliskirche, Hafencity samt byens nye kulturelle vartegn - Elbphilharmonien - et spektakulært bygningsværk opført på 1700 betonpæle midt i Elben.

Vi slutter ved gågadeområdet, hvor der er mulighed for at købe frokost på egen hånd samt tid til at se sig omkring.

Hen på eftermiddagen mødes vi igen for at køre mod nord. Ophold ved grænsen med tid til eventuelle indkøb og let aftensmad, hvis sulten har meldt sig.

Hen på aftenen er vi tilbage i vores hjembyer.

Og prisen er ...

Prisen for denne tur er for avisens abonnenter 1895 kroner per person i dobbeltværelse. Ikke-abonnenter kan deltage for 1995 kroner. Eneværelsestillæg på 225 kroner.

I prisen er inkluderet:

Buskørsel

Erfaren rejseleder

Morgenkaffe og rundstykker

Frokostsandwich

Rundvisning Airbus-fabrikkerne

Middag og overnatning på Hotel Alte Wache

Morgenbuffet

Rundtur i Hamborg med lokal guide

Tilmelding til Læserklubben

Det ses i bybilledet, at Hamborg har været handelscentrum i mange år. Lokalguiden viser frem og fortæller historier fra dengang og nu.
Hafencity er Europas største urbane byggeprojekt i det 21. århundrede. Mange mener, at det er faldet rigtig godt ud - hvad er din mening?
På Airbusfabrikkerne samles blandt andet A300 med cirka 300 siddepladser og indtil videre også A380 med 555 siddepladser i to etager.
Airbus-fabrikkerne breder sig over et enormt areal og har deres egen landingsbane.