Et Folkeblad i æteren

Mediehuset Herning Folkeblad transmitterer med sine tre radiokanaler også på FM og internet

Udgivet:03. juli 2019, 15.15

Læsetid:1 minut

Mediehusdirektør Alex Nielsen kunne i 2018 byde Radio Solo velkommen til Folkeblads-familien som den tredje radiokanal i porteføljen. foto: flemming hansen

Thomas Færch Kvist
Nyheds- og digitalredaktør| +45 96 26 37 31 | tfk@herningfolkeblad.dk
Thomas Færch Kvist
Nyheds- og digitalredaktør| +45 96 26 37 31 | tfk@herningfolkeblad.dk
Været på Herning Folkeblad siden 2014. Er udpræget nyhedsjunkie og beskæftiger mig især med vores digitale platforme. Skriv endelig, hvis du har et godt tip!
Se flere artikler af Thomas Færch Kvist

4 år siden

Det er ikke falsk varebetegnelse, når koncernen bag det lokale dagblad kalder sig for Mediehuset Herning Folkeblad.

Avisen er langt mere end det trykte ord på print og web. På Folkebladets nyhedssite herningfolkeblad.dk udkommer avisen på video, mens det midt- og vestjyske FM-bånd transmitterer lyden af hele tre radiokanaler.

Herning Folkeblad står bag stationerne Radio Alfa, Radio M og Radio Solo, der ikke blot eksisterer i æteren, men også kan streames på internettet - blandt andet via kanalernes egne apps.

Radio Alfa er et fællesskab af syv danske lokalradioer, der i Midt- og Vestjylland går under navnet Radio Alfa Midtjylland. Radio Alfa spiller en bred vifte af de største hits fra de seneste årtier til i dag.

Hver dag klokken 5.30-18.00 sørger værter for underholdning og lokale indslag og opdaterer lytterne på de seneste resultater fra eliteidrætten.

Radio M er en dynamisk kanal, der udelukkende og nonstop spiller nutidens største hits - kun afbrudt af de landsdækkende og lokale nyheder.

Blødere profil

Det seneste medlem af Folkebladets FM-familie er Radio Solo.

I april 2018 blev kanalen lanceret som et supplement til de to eksisterende kanaler - med et musikudvalg, der er lidt blødere end hos Radio Alfa og Radio M.

- Vi glæder os til at præsentere det softpop musikkoncept, sagde administrerende direktør i Mediehuset Alex Nielsen ved lanceringen.

- Robbie Williams nyder jeg ofte i bilen. Nu vil Robbie blive kombineret med eksempelvis Cher og lokale nyheder; en virkelig spændende cocktail på den nye station, lød det om Radio Solo, der også er kendetegnet ved at have lidt færre reklamer end de to andre stationer.

Fælles for alle tre kanaler er nyhedsdækningen, hvor der både berettes om det vigtigste lokalt, men også tilbydes det nationale overblik.