Godt kommunevalg - skidt regionsvalg

Dina Raabjerg (K) erkender, at Kissmeyer har trukket rigtig mange borgerlige stemmer

24. november 2017, 14.44

Dina Raabjerg: Ikke så ringe endda. Foto: Privat

Ikast-Brande For Dina Raabjerg fra Ikast brast drømmen om en plads i regionsrådet for de konservative.

Hun fik i alt 558 personlige stemmer - heraf de 309 her fra kommunen - og fik en sjette plads i sit partis række.

Men de konservative kom kun ind med ét mandat i Regionsrådet.

- Jeg havde tre succeskriterier til valget, Mosegaard som borgmester, min mand Bjarne Raabjerg i byrådet og mig selv i regionsrådet. Vi nåede ingen af dem. Det er jeg skuffet over, for vi har arbejdet meget hårdt for det, siger Dina Raabjerg.

- Vores valg til regionsrådet har nok været påvirket af, at Carsten Kiss-meyer stillede op som formandskandidat. Han har trukket rigtig mange borgerlige stemmer. Hvor vi havde et godt kommunalvalg, var vores regionsrådsvalg i Ikast-Brande nærmest katastrofalt med langt over en halvering af stemmetallet. Selv hentede jeg kun cirka halvdelen af mine personlige stemmer i kommunen, hvilket er unormalt for en kandidat, der ikke er i toppen af listen. Det skal jeg selvfølgelig lige fordøje. Havde Carstens stemmer været mere jævnt fordelt, kunne Ikast-Brande have haft flere borgerlige repræsentanter i Regionsrådet. Nu fik vi kun en.

- En god ven har sagt til mig, at første gang Carsten Kissmeyer stillede op til et politisk valg, fik han kun fire stemmer. Jeg ved ikke om, det er rigtigt. Men hvis det er korrekt, er mine 558 personlig stemmer slet ikke så ringe, siger Dina Raabjerg.

Tre andre kom ikke ind

Birthe Sørensen (S), der kom i byrådet, fik et pænt valg i regionen med 1181 stemmer. Men kom dog ikke ind. De 982 af dem faldt her i kommunen.

For Anders Udengaard (SF) lykkedes det at få 376 stemmer - heraf 212 fra kommunen - men det rakte ikke til en plads.

Peder Fenger fik et pænt valg med 598 personlige stemmer - heraf 424 fra Ikast-Brande.

- Det gør mig til 1. suppleant for Dansk Folkeparti. Det er jeg super tilfreds med som førstegangs-opstillet, siger Peder Fenger.

Peder Fenger er 1. suppleant for sit parti. Foto: Privat