Brug Byen med Rikke Andersen: - Herning imponerer mig gang på gang, når det handler om kultur

I Brug Byen deler en velkendt Herning-personlighed ud af sine bedste tips til bylivet i Herning. Rikke Andersen overtager stafetten fra Charlotte Rowan

Udgivet:20. maj 2022, 09.12

Læsetid:4 minutter

Rikke Andersen, der er spillestedsleder og booker ved Fermaten, er altid på udkig efter gode vegetariske spisesteder - og dem er der flere af i Herning. Foto: Tom Laursen

Mia Frost
Journalist| mfd@midtjyllandsavis.dk

Hvor spiser Rikke Andersen i Herning, og hvordan aktiverer hun ungerne, når de er med i byen?

Få spillestedslederens svar og bliv inspireret til dit eget, lokale byliv.

Hvor spiser du i Herning?

- Jeg er altid på udkig efter gode vegetariske spisesteder, og her synes jeg, at Huset No7 har et godt, varieret og spændende udvalg på menuen. Og så er det til en fornuftig pris. I deres café er man også altid garanteret en afslappet og hyggelig stemning, så for mig er det et oplagt sted at tage hen. Jeg kan også finde på at bestille en god omgang vegetariske nudler fra Xich Lo, hvis vi for eksempel skal have noget lækkert til et sent møde.

Rikke Andersen

43 år

Spillestedsleder og booker ved Fermaten siden 2018

Cand.mag. i musik- og medievidenskab fra Aarhus Universitet

Bor i Aarhus sammen med manden René, Adam på 15 år og Liva på 11 år

Har arbejdet 18 år i musikbranchen, først som ansat på pladeselskabet Recart Music og Universal Music, og senere som freelancer, hvor hun blandt andet har arbejdet med markedsføring af musikere og skaber af kulturprojekter.

Hvad er dit yndlingssted i Herning - og hvorfor?

- Jeg er selvfølgelig rigtig glad for Fermaten, som er mit absolutte yndlingssted i Herning. Jeg er stolt af at være en del af spillestedet, som byder på verdens bedste gæster, interessante kunstnere og gode liveoplevelser. Derudover holder jeg rigtig meget af vores frivillige, som er med til at gøre hverdagen på Fermaten helt speciel. Udover Fermaten, så er jeg særligt glad for at komme på HEART. Vi har efterhånden også holdt flere koncerter på deres terrasse, og hver gang bliver jeg imponeret over de smukke rammer, museet sætter.

Læs også
<span>Brug Byen med Charlotte Rowan:</span> Herning er ligesom Liverpool - det er folket, der gør byen til noget særligt <span>Brug Byen med Charlotte Rowan:</span> Herning er ligesom Liverpool - det er folket, der gør byen til noget særligt
Læs også:
Brug Byen med Charlotte Rowan: Herning er ligesom Liverpool - det er folket, der gør byen til noget særligt

Hvad er det vigtigste, Herning har lært dig?

- Herning imponerer mig gang på gang, når det handler om kultur. Det er et fantastisk sted at være kulturinstitution, fordi man får rigtig god støtte fra kommunen og de kulturglade borgere. I Herning er der ikke langt fra tanke til handling, og det gør blandt andet, at mulighederne for at skabe samarbejder på tværs af kulturinstitutionerne er gode. Her løber vi stærkt, tænker hurtigt og samarbejder, og det kan vi være rigtig stolte af.

Hvor skal man tage hen i Herning, hvis man vil aktivere ungerne?

- Når jeg har mine egne unger med til Herning, slæber jeg dem gerne med en tur ud i Deep Forrest Artland. Det er en rigtig fin måde at komme ud i naturen og få frisk luft i kinderne. Samtidig er det en overraskende og interessant oplevelse, som selv min teenagedreng sætter pris på. Og ellers tager jeg dem selvfølgelig med til koncert på Fermaten. Det har for eksempel været en kæmpe succes at have min datter med til Dopha.

Hvad skal du lave i weekenden?

- I weekenden skal jeg på familietur til Ebeltoft med min egen lille familie, min mor og min søsters familie. Det bliver en weekend med god mad, måske lidt vin og et par gode drinks og ellers masser af familiehygge. Vi håber, at vejret bliver dejligt, så vi kan gå nogle ture og spille noget fodbold. Ellers må vi lave noget varm kakao og spille noget brætspil. Så længe, vi er sammen, skal det nok blive hyggeligt.

Læs også
<span>Brug Byen med Thomas Skov:</span> - Jeg har et hjerte, der banker for spareribs <span>Brug Byen med Thomas Skov:</span> - Jeg har et hjerte, der banker for spareribs
Læs også:
Brug Byen med Thomas Skov: - Jeg har et hjerte, der banker for spareribs

Hvem skal have stafetten og inspirere os til at bruge byen næste gang?

Tip mig i en mail, i debattråden herunder, på Facebook eller Instagram.

Livsstil

Se flere

Mest læste på Herning Folkeblad

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere