Fejrer diamantbryllup: Spåkonon fik - næsten - ret

Annelise og Jakob Nielsen, Hammerum, kan se tilbage på 60 livlige år samme. Diamantbrylluppet fejrer de ved at samle hele familien om sig

20. februar 2019, 17.44

Annelise og Jakob Nielsen omgivet af familien, der kigger med fra et væld af fotorammer i stuen. Torsdag 21. februar fejrer parret diamantbryllup. Foto: Tom Laursen

Diamantbryllup Hvis Annelise og Jakob Nielsen skal give en forklaring på, hvordan de to har holdt sammen i 60 år, er noget af det første, de siger med et kærligt sideblik til hinanden:

- Vi har moret os sammen.

Jakob Nielsen tilføjer sindigt:

- Vi har også været gode til at glatte ud, hvis der nu har været noget. Og der er jeg nok den, der har været bedst.

Det får Annelise Nielsen til at slå en høj latter op og replicere med en tone, der stadig efter 60 år i det midtjyske har sine tydelige rødder i København:

- Ja, Jakob er ikke så opfarende. Og jeg må sige, at det indimellem har været godt.

Måske er det en del af kernen. At de to, der torsdag 21. februar kan fejre diamantbryllup, giver plads til at kunne supplerer hinanden i deres forskellighed. Jakob Nielsen kommer oprindelig fra Pårup, men var som ung i Livgarden. En aften var han sammen med nogle soldaterkammerater i byen. Han husker, at det ikke var så let for dem at komme ind på det eftertragtede dansested »Golddigger«, fordi dørmanden mente, at soldater generelt var en dårlig forretning, der ikke havde nogle penge at spendere i baren.

- Men allerede dengang var jeg jo uddannet frisør og tjente lidt ekstra lommepenge ved at klippe de andre på kassernen. Så jeg stak dørmanden en 10'er, og så kom vi ind. Det skulle vise sig at være en god investering, vurderer han.

For inde på Golddigger var denne her helt særlige pige, hvis livlighed sprang i øjnene.

- Og dengang som nu er det dig, der slår tonen an, siger han til Annelise.

En stor familie...