Krænkelseskulturen, censuren og de sociale medier

Udgivet:17. juli 2020, 12.21

Læsetid:2 minutter

Henrik Finn Edtwodth Andersen. Foto: Privatfoto

Af Henrik Finn Edtwodth Andersen. Byrådskandidat for Nye Borgerlige i Herning kommune debattør og blogger

KRÆNKELSESKULTUR Negerboller, københavnerstang, jødekager. Tre velkendte ord i det danske sprog. Eller kendte for os, der har lidt år på bagen. Os der er vokset op i en verden, hvor humor, ironi, satire og ytringsfrihed var en vigtig del af den danske kultur.

Hvor man lå flade af grin til revyer, når man så satire-tegninger i aviserne. Man trak på smilebåndet, også når det ramte en selv.

Man tog ikke sig selv så højtidelig.

Men takket være krænkelseskulturen er det ene af disse tre ord nu føjet til den lange liste over ord og begreber, der får sociale medier til at censurere og udelukke.

Ironiske kommentarer som »jeg vil nyde mig en negerbolle og en sort kop kaffe« til et opslag på Facebook, om et firma, der vil ændre navnet på Eskimo-isen på grund af politisk korrekthed, censureres nu bort af amerikanske virksomheder som Facebook.

Facebook, hvor medarbejderne åbenlyst proklamerer, at de udelukker folk, hvis de ikke er politisk enige med dem.

Men censuren sker kun, fordi visse personer anmelder. Og sjovt nok sker anmeldelserne, når man er i debat med centrum-venstre.

Min kommentar gav, i denne omgang, en 24 timers udelukkelse fra Facebook. Jeg har måtte skifte profiler utallige gange, fordi jeg tager kampen op mod den politisk korrekthed, krænkelseskulturen og censuren. Selvfølgelig inden for grundlovens rammer.

Hvem skal føle sig krænket? Hvor mange skal føle sig krænkede? Hvor i verden skal de føle sig krænkede?

Skal jeg som blegfed kridhvid dansker nu føle mig krænket over ord som hvidløg og hvidvin? Skal jeg som blegfed kridhvid dansker nu føle mig krænket over film som »White chicks«?

Det er Grundloven, der sætter rammerne i Danmark. Og det er domstolene, der i sidste ende bestemmer, hvad der er tilladt.

Det er ikke de politisk korrekte, det er ikke krænkelseskulturen, det er ikke centrum-venstre og det er ikke amerikanske virksomheder som Facebook, der har et de facto monopol i Danmark på debat.

Vi bliver nødt til at tage kampen op mod den censur, hærværk og vold, der kommer fra venstrefløjen og krænkelseskulturen. Noget, vi har set blusse op i de seneste måneder, takket være organisationer som Black Lifes Matter Danmark.

Lad mig slå fast: jeg er fuldstændig ligeglad med hudfarve, race og etnicitet. Det er noget af det mest ligegyldige, der findes i verden.

Det er kultur, værdier og ideologier, der er vigtige.

Det er respekten for vores grundlov, ytringsfriheden, der er vigtig.