Studerende i samarbejde med lokale virksomheder

Herning-virksomheden KonfAir har gennem en konkurrence fået gode indspark til, om det kan betale sig at investere i ny teknologi

Udgivet:17. april 2018, 14.42

Læsetid:2 minutter

Youla Uhrlund Jung og Mikkel Mols Nissen modtog prisen, da deres gruppe vandt TBMI Challenge. Foto: Privatfoto

Konkurrence Ved den netop overståede Global Manufacturing Festival i Herning, der havde fokus på fremtidens produktionsindustri, blev vinderne af TBMI Challenge 2018 kåret. Det er en konkurrence hvor flere grupper af studerende fra AU Herning er blevet placeret hos en virksomhed, hvor de har skulle arbejde med »business model development«.

Vinderen af konkurrencen blev virksomheden konfAir og de fire tilknyttede studerende Youla Uhrlund Jung, Mikkel Mols Nissen, Alea Louise Scovill og Marc Christopher Damholt Thomas.

Investere i ny teknologi

De fire studerende havde fået til opgave at afklare, hvorvidt det vil være en rentabel forretning for konfAir, der producerer og leverer filtre toæ ventilation og filtration, at investere i en ny teknologi, som kan gøre det muligt at producere et specielt panelfilter på en mere rentabel måde.

I løbet af konkurrencens tre dage har gruppen af studerende foretaget forskellige undersøgelser, beregninger og analyser, som til sammen har givet KonfAir et samlet overblik over fordele og ulemper ved en sådan investering. Forarbejdet har vist sig at være så brugbart, at ledelsen i KonfAir vil bruge det som et vigtigt perspektiv når den endelige beslutning skal træffes.

- Vi har fra starten valgt at have et udpræget fokus på kundens behov. Hvad har de brug for fra os i forhold til at få udfordringen løst? Hvad skal der konkret til, for at de går fra mavefornemmelse til fast beslutning, uanset om det i løbet af de tre dage skulle vise sig at være et ja eller nej til investeringen, fortæller en af de fire studerende, Youla Uhrlund Jung i en pressemeddelelse.

Gør studiet unikt

Ifølge Mikkel Mols Nissen har deltagelsen i konkurrencen været meget givende for de studerende.

- Men det fedeste er, at vi i de kommende seks til otte uger har mulighed for at engagere os yderligere i konfAir, følge processen og komme helt tæt på resultatet af deres beslutning. Det gør denne form for projektarbejde - og studiet i det hele taget - ret unikt, siger han.

I alt deltog 20 virksomheder i konkurrencen.