Kent Nielsen: Jeg har aldrig set to så gode oprykkere

Silkeborgs træner, Kent Nielsen, roser sit hold og Viborg, og han tror aldrig, han har set så gode oprykkere.

15. oktober 2021, 22.42

Viborg og Silkeborg har begge klaret springet til Superligaen godt. Fredag spillede de 1-1 i Viborg.

VIBORG Fredag spillede Viborg og Silkeborg oprykkerduel i Superligaens 12. runde, hvor holdene spillede 1-1.

Begge hold har vist lovende takter som oprykkere, og Silkeborg har udmærket sig så godt, at holdet nu er indehavere af fjerdepladsen med 18 point, mens Viborg har seks point færre.

Efter kampen havde Silkeborgs træner, Kent Nielsen, kun rosende ord om mandskaberne, og den garvede træner tror ikke, at han tidligere har set magen til oprykkere i Superligaen.

- Jeg tror aldrig, at jeg har set to så gode oprykkere i Superligaen.

- At begge hold er så konkurrencedygtige, kan ikke komme som en overraskelse for nogen, siger Kent Nielsen, der har været i superligabranchen i mange år.

Viborgs træner, Lars Friis, er lidt mere påpasselig med samme påstand, men han medgiver, at det er fristende at sige.

- Det er fristende at sige, at jeg aldrig har set bedre oprykkere.

- Det ser godt ud for os begge. Vi skaber problemer for andre hold, og der bliver kamp om at holde både os og Silkeborg bag sig.

- Vi er kommet med en anden slags fodbold end normale oprykkere, og så synes jeg, at begge klubber er tro over for den stil, vi kommer med, vurderer Lars Friis.

Fredagens kamp var det andet opgør mellem holdene i sæsonen, hvor det sidste opgør endte 4-1 til Silkeborg.

Holdet fra Søhøjlandet har dog også fået den bedste start på tilværelsen i Superligaen, selv om Viborg endte på førstepladsen i sidste sæsons 1. Division.

Lars Friis vil ikke afvise, at Silkeborg er blevet et bedre hold end Viborg, men han mener, at det er marginaler, der har været forskellen.

- Måske er Silkeborg blevet et bedre hold end os i denne sæson. Det kan jeg ikke afvise. De får dog tippet nogle kampe over på deres side, der har været tætte. Det har vi ikke evnet i denne sæson.

- Man kan også kalde det dygtighed i de afgørende situationer, og der har Silkeborg været dygtigere end os. Det har gjort, at de har fået seks point mere, end vi har.

- Vi har ikke fået de point, vi har spillet til, og så tror jeg, uden at jeg skal være dommer, at Silkeborg har fået mere, end de har spillet sig til, siger Viborg-træneren.

Kent Nielsen vil ikke udpege sit mandskab til at have overhalet Viborg siden sidste sæson.

- Jeg ved ikke, om vi er blevet bedre end Viborg i denne sæson. Vi har hver vores stil. Vi er begge fantastisk berigende for Superligaen på hver vores måde.

- Jeg synes, at Viborg har evnet at spille mange tætte kampe, som vi selv har oplevet at gøre mod dem flere gange. I dag var vi dog det bedste hold, men vi var ikke dygtige nok til at tage vare på det, siger Kent Nielsen.

I næste runde får Silkeborg besøg af OB, mens Viborg skal spille ude mod AaB.

/ritzau/