Professoren og ulven

15. oktober 2020, 14.05

Foto: Adobe Stock Photo

ULVE Professor Peter Sunde fra Aarhus Universitet meddeler i en artikel i Morgenavisen Jyllands-Posten 8. oktober, at ulveparret i Stråsø har født hvalpe, men at disse hvalpe så er døde efter fødslen. Det mere end antydes, at onde mennesker er årsagen!

Men flere spørger undrende, hvor professoren véd det fra?

Dyrlæger påpeger, at eksempelvis parvovirus og herpesvirus kunne være årsag til svagfødte eller dødfødte hvalpe.

Hvalpesygevirus, der findes både ved hunde og mink og også er påvist hos ræv i Danmark, kunne også være årsagen til svagfødte ulvehvalpe.

Folk der er bosat i området påpeger, at med forårets udpegning af et »ulveyngleområde« opnåede man den stik modsatte effekt af det tilsigtede, som var, at der skulle være fred for ulveparret til at opfostre ungerne.

Nu skete der det, at ulvevenner, heldagsturister, amatørfotografer fra nær og fjern, rundvisningsaktivister og så videre valfartede til området i håb om at se de ulveunger, som Peter Sunde havde proklameret var der.

Disse naturelskere har belejret grænsen til området 24/7 i en sådan grad, at ulvene med deres fintfølende sanser er skræmt fra vid og sans ved konstant lugt af armsved og tomatketchup i alle retninger.

Kort sagt: Ulveparret er blevet stressede!

Så til oplysning for professoren fra AU er der masser af »naturlige« årsager til, at det er svært at være ulv i Danmark.

Det bedste, der kunne ske for ulve i Danmark var, at man nedlagde ulveafdelingen på Aarhus Universitet, så ulvene kunne blive fri for, at velmenende mennesker tramper rundt i deres område døgnet rundt og stresser dem.