Tim Sparv efter dramatisk EM-aften: Livet er skrøbeligt

Den finske landsholdsanfører Tim Sparv, der spillede seks år i FC Midtjylland, viser medfølelse med Christian Eriksen

13. juni 2021, 12.29

Den finske landsholdsanfører, Tim Sparv, minder alle på, at livet er skrøbeligt, og at vi skal passe på hinanden efter de dramatiske timer i Parken lørdag aften. Foto: Ritzau Scanpix

FODBOLD Da Tim Sparv lørdag aften gik på banen, vidste den tidligere FC Midtjylland-spiller godt, at det ville blive en dag og en kamp, han ville huske resten af livet.

Det var Finlands første kamp ved en EM- eller VM-slutrunde nogensinde, og han gik forrest som anfører efter en svær sæson på klubplan, hos græske AE Larissa, der endda sluttede med en operation. Men nu stod den 34-årige finne dér i sit lands stolte stund på grønsværen i Parken til Finlands første EM-kamp.

Men efter opgøret og den finske 1-0-sejr var hans fokus - ligesom alle andres - mest af alt på Christian Eriksen, der kollapsede fire minutter før pausen og måtte have livgivende hjertemassage på selve banen, før han kunne fragtes til Rigshospitalet få hundrede meter fra Parken.

- Sikke en følelsesmæssig rutsjebanetur denne dag har været. Vores tanker er med Christian Eriksen og hans elskede i denne svære tid. Fodbold er så ubetydeligt, når sådan noget sker. Livet er skrøbeligt. Pas på hinanden, skriver Tim Sparv på det sociale medie Twitter, som han er en flittig og populær bruger af med 21.000 følgere.

Midtbaneprofilen fik selv 76 minutter på banen i den finske 1-0-sejr over Danmark og indtog en nøglerolle på den defensive midtbane hos finnerne.

Tim Sparv spillede for FC Midtjylland fra 2014 til 2020.

Han har spillet 81 A-landskampe for Finland og været anfører for alle ungdomslandshold fra U16 og op efter.

Indlæser debat...