112

Fra døgnrapporten: Så er den gal igen med ild og hærværk på banegården - men politiet har gode spor

Her er dagens vigtigste sager fra politiets døgnrapport

Udgivet:23. maj 2023, 11.14

Læsetid:2 minutter

Så er den gal igen med hærværk og ild på banegården: Politiet har overvågningsbilleder

HERNING Igen er dametoiletterne på Herning Station blevet udsat for hærværk og ildspåsættelse. Og det er sket flere gange det seneste døgns tid. Mandag klokken 7.05 stod det klart, at der i nattens mulm og mørke var blevet lavet hærværk med hvid spraymaling på spejlene.

Kort efter midnat til tirsdag var den gal igen. Her var der på ny - som forleden dag - sat ild til noget toiletpapir i en toiletkumme. Og den form for ildspåsættelse gentog sig senere på natten klokken 03.59, hvor der igen var sat ild til toiletpapir i kummen.

Men denne gang er der overvågningsbilleder, der viser, hvordan tre mænd skulle være kravlet over et hegn for at skaffe sig adgang til banegården, som ifølge lokalpolitiet er aflåst om natten.

Politikommissær Erik Kristensen fortæller, at politiet ser alvorligt på disse ildspåsættelser.

- Når sådan noget først begynder, så vil mere have mere. Vi skal have sporet, hvem det er. Det er alvorligt at sætte ild på ting, og lige pludselig får det fat. Man kan også se på strafudmålingerne for ildspåsættelse, at det er meget alvorligt, siger han og tilføjer, at politiet skal have nogle flere overvågningsbilleder fra banegården - men de skal indhentes via DSB i København.

---

Læs også
Forsøg på manddrab: 32-årig mand blev stukket med kniv i overkrop og hals på Markedspladsen Forsøg på manddrab: 32-årig mand blev stukket med kniv i overkrop og hals på Markedspladsen
Læs også
Forsøg på manddrab: 32-årig mand blev stukket med kniv i overkrop og hals på Markedspladsen

---

21-årig narkobilist stoppet: Havde heller ikke kørekort

HERNING Mandag klokken 13.15 stoppede politiet på Gl. Skolevej en 21-årig mandlig bilist fra Ejstrupholm. Han slog ud på narkometertesten, fordi han havde euforiserende stoffer i blodet. Manden blev anholdt og var desuden også frakendt førerretten.

----

Bilist uden kørekort stoppet

IKAST En 65-årig mandlig bilist fra Rønde blev rutinemæssigt stoppet på Rømersvej i Ikast mandag klokken 13.27. Det viste sig, at han kørte bil uden førerret, hvilket han er blevet sigtet for.

---

Ung mand uden førerret: Bilens ejer også sigtet

IKAST Mandag klokken 16.40 stoppede en politipatrulje en bilist på Jyllandsgade i Ikast. Bag rattet sad en 20-årig mand fra Ikast, som er blevet sigtet, fordi han ikke havde førerret. Politiet har desuden sigtet bilens ejer, en 58-årig mand fra Engesvang, for at låne sin bil ud til den unge mand uden kørekort.

--