HIH-topscorer før anden finale: Det må ikke slutte her

Helene Fauske satser på at bryde den onde stime mod Team Esbjerg og fremtvinge en tredje DM-finale med støtte fra en tæt på udsolgt IBF Arena

21. maj 2019, 10.01

Helene Fauske jubler over ét af sine 15 mål i semifinalerne mod Odense. I aften jagter den 22-årige topscorer og resten af HIH-holdet en ny, stor overraskelse - denne gang i DM-finalerne mod Team Esbjerg. Foto: Henrik Ole Jensen

Håndbold Med en fyldt arena i ryggen vil Herning-Ikast Håndbold i aften levere en lille sensation og bryde en træls, ond og lang stime af nederlag mod Team Esbjerg.

HIH'erne tager i aften imod de vestjyske favoritter i årets anden DM-finale. Esbjergenserne, der har slået HIH 11 gange i træk på knap to et halvt år, vandt den første finalekamp og kan blive danske mestre med uafgjort eller sejr i Ikast i aften.

- Det må ikke slutte her. Vi skal som minimum presse dem ud i en kamp mere på lørdag. Og det tror jeg absolut også på, at vi kan gøre, fastslår topscorer Helene Fauske.

Den 22-årige HIH-profil er i gang med sin anden sæson i klubben og har således aldrig slået Team Esbjerg. Det lykkedes heller ikke i lørdags i den første finalekamp. Men opgøret styrkede alligevel hendes tro på, at det kan lade sig gøre i aften.

- Vi var ikke så langt fra. Jeg synes, at vi gjorde meget rigtigt. Men vi begår nogle sløsede fejl, som gør, at de kommer langt foran på et tidspunkt. Fejl som mest bare skyldes manglende koncentration. Det går ikke mod et hold som Esbjerg. Hvis vi skal slå dem, går det ikke, at der er så mange, som ikke har en god dag, vurderer den norske landsholdsspiller.

Fyldt arena bliver stor hjælp...