Guld til Midtjylland

2. august 2021, 13.36

Conny Jensen. Foto: PR-foto

UDDANNELSE Desværre ser det ikke ud til, at vi lige med det samme fik guld i Midt- og Vestjylland med hensyn til optaget på de videregående uddannelser.

Som regionsrådspolitiker kan man ikke andet end blive bekymret over faldet i ansøgere til uddannelserne i Midt- og Vestjylland. Vi må konstatere, at lige nu er det yderst populært for de unge mennesker at søge de uddannelser, der er placeret i de store uddannelsesbyer. Problemet er så stort, synes jeg, at det bør løftes ud af det almindelige partipolitiske fnidder. Virkelig et problem, der kræver politisk vilje fra alle partier i et teamwork i både kommunerne og regionen

Gode ord og hensigtserklæringer er ikke nok. Der skal sørges for at skabe sådanne forhold for de studerende, at det igen bliver relevant at tage sin uddannelse i de mindre samfund. Gode boligforhold, undervisning af høj kvalitet, gode og billige transportmuligheder, kultur og aktivitetsmuligheder er en selvfølge, hvis de unge mennesker skal vælge at lade sig uddanne væk fra de store uddannelsesbyer.

Der er en klar tendens til, at man efter afsluttet uddannelse bliver i lokalsamfundet. Også derfor skal der satses på at tiltrække unge mennesker til uddannelser, træningsindsatsen har alt for længe ikke været godt nok.

Optaget på uddannelserne er netop afsluttet, så lige nu kan der ikke gøres meget, men efter regionsrådsvalget 16. november, hvor jeg håber på genvalg, er jeg parat til at trække i træningstøjet

Indlæser debat...