Ungdommen er liberal!

Udgivet:09. november 2022, 09.56

Læsetid:2 minutter

Sebastian Sandgaard er netop gået ud af gymnasiet. Han er blevet udvalgt til at være en af 38 nye, unge "samfundsformere", der bliver uddannet af Region Midtjylland. Snak om ham og om det - foto et sted, der viser noget "form".

Af Sebastian Sandgaard. Kousgaards Plads 4 01, 9, Herning

5 måneder siden

VALG Der har i gennem de seneste i hvert fald 10 år hersket en diskurs i Danmark om, at de unge er røde. De er klimabevidste og går op i social retfærdighed, lighed og en større stat.

Men den her valgkamp har modbevist den opfattelse. Liberal Alliance blev det markant største parti blandt de unge og har nærmest skabt sig en bevægelse. Og nej, det er ikke kun på grund af TikTok og memes og sjove videoer på Facebook. Det er fordi, at partiet taler de unge op, er positivt om fremtiden og tør sige sin ærlige mening.

Jeg har selv været til debat på Herning Bibliotek, Sørvad Skole og Herningsholms Erhvervsskoler som repræsentant for Venstre. Også her var der massiv opbakning til mig som repræsentant for Venstre, og Liberal Alliance - selv de gange, hvor de end ikke mødte op. De unge er helt oprigtigt glade for, at vi definerer os med et positivt projekt, hvor man taler de unge og deres muligheder op - og ikke Mette Frederiksens dommedagsretorik, tvangsfordeling af lige netop de unge og krisesnak.

Nej, vi liberale vil fremad og skabe et bedre Danmark for alle, ung som gammel.

Vi vil have mere frit valg, lavere skatter og en mere visionær grøn omstilling.

Og det er lige præcis det, som de unge køber ind på. Danmark kommer ingen vegne, hvis vi ikke tør omstille os og nytænke nogle ting - det vil de blå partier. Tag bare et kig på Enhedslisten, som skulle være så moderne og populære blandt de unge. Længe stod de også til en stor fremgang. Men hvad skete der? De gik tilbage, endda meget tilbage.

Og hvorfor så det? Jeg tror, at det skyldes, at de unge, og alle andre for den sags skyld, er blevet trætte af krisesnak, problemer og tomme løfter. Folk vil i langt højere grad have handling, vision og ideer - det tilbyder Liberal Alliance i særdeleshed.

Forhåbentlig skifter magten snart igen. Der er i hvert fald allerede sket et lille skred - men uanset hvad, så er der sket et slags skifte i mentaliteten hos de unge, og det er utrolig positivt, trods alt. Det skal man tage med videre og have med i tankerne, når man som borgerlig skal lave politik og udtænke nye projekter fremover!