Guldhold plantede træer og roser i VM-skov: Verdensmestre planter guld i Herning

De nykårede verdensmestre fra det danske dressurhold besøgte tirsdag VM-Skoven i Herning og satte deres guld-aftryk

Udgivet:10. august 2022, 08.36

Læsetid:1 minut

Dressur-verdensmestrene Cathrine Laudrup-Dufour, Carina Cassøe Krüth og Nanna Merrald Rasmussen i gang med at plante guldroser i VM-skoven i Løvbakkerne. Foto: Tobias Nørgaard Pedersen/Herning Kommune

1 år siden

HERNING Der er fokus på bæredygtighed både før, under og efter VM i ridesport, der lige nu er i gang i Herning Kommune.

Søndag sikrede det danske dressurhold sig VM-guldet i holdkonkurrencen på fornemmeste vis - på hjemmebane i Herning. De individuelle VM-konkurrencer er stadig i fuld gang, men alligevel fandt guldholdet tirsdag tid til at tage et smut i VM-Skoven i Herning.

Det fortæller Herning Kommune i en pressemeddelelse.

Det danske team, der består af de fire ryttere Carina Cassøe Krüth, Cathrine Laudrup-Dufour, Daniel Bachmann Andersen og Nanna Merrald Rasmussen samt holdleder Anne-Mette Binder, fik med fælles hjælp plantet både træer og symbolske guldroser af typen »Gold Star«, der skal stå til minde om deres flotte bedrift ved VM.

Også præsidenten for det internationale rideforbund FEI, Ingmar De Vos, deltog i planteceremonien.

Dressur-verdensmestrene Nanna Merrald Rasmussen, Cathrine Laudrup-Dufour, Carina Cassøe Krüth og Daniel Bachmann Andersen plantede træer i bæredygtighedens navn. Foto: Tobias Nørgaard Pedersen/Herning Kommune

VM-Skoven er eftermæle

VM-Skoven er et nyt rekreativt område ved Løvbakkerne med 60.000 træer. Den 20 hektar store skov er etableret på initiativ fra VM-arrangørerne for at kompensere miljøbelastningen ved VM i ridesport i Herning.

Senere vil der blive bygget et legeområde i den nye skov, ligesom der kommer til at være et bålsted og plads til motion, bevægelse og aktiviteter.

Skoven bidrager til øget biodiversitet, og beregninger viser, at VM-Skoven i dette århundrede kommer til at optage 12.000 ton CO2.

Herning Kommune stiller området til rådighed for projektet, og VM-selskabet Herning2022 etablerer og udvikler VM-Skoven.