Kronprins tager tidligt hjem fra USA - skal være vært ved selskab

Dronningens coronasmitte betyder ændrede planer for kronprinsparret i denne uge.

Udgivet:22. september 2022, 11.44

Læsetid:1 minut

Kronprins Frederik tager tidligt hjem fra et besøg i USA for at forberede et aftenselskab, hvor han er vikar for dronning Margrethe. (Arkivfoto).

/ Ritzau /

KØBENHAVN Kronprins Frederik, som de seneste dage har været i New York, tager torsdag hjem for at forberede et aftenselskab, som skal holdes på Christiansborg fredag.

Det oplyser kongehusets kommunikationsafdeling.

Derfor er det kun kronprinsesse Mary, som deltager torsdag, når Danmark lancerer sit kandidatur til FN's Sikkerhedsråd. Det fremgår af kongehusets kalender.

Efter planen skulle kronprinsen også have deltaget.

Ifølge kongehusets kalender er der også aflyst et møde, hvor kronprins Frederik skulle have mødt FN's assisterende generalsekretær for The Climate Action Team, Selwin Hart.

Fredag holder kongehuset et aftenselskab for regeringen, Folketinget og de danske EU-parlamentarikere i anledning af dronningens regeringsjubilæum.

Oprindeligt skulle dronning Margrethe have været vært for selskabet. Men da hun er smittet med covid-19, bliver det i stedet kronprinsparret der bliver aftenens værter.

Kongehuset har tidligere oplyst, at dronning Margrethe har almindelige coronasymptomer. Hun har aflyst sine aktiviteter i denne uge.

Det er anden gang, at dronning Margrethe er smittet med covid-19.

Kronprinsesse Mary tager hjem fra USA fredag for at deltage i selskabet, oplyser kongehuset.

/ritzau/

Indlæser debat