Venstres nedtur er selvforskyldt

Udgivet:29. november 2022, 13.13

Læsetid:2 minutter

Erling Askjær Jørgensen. Foto: Flemming Hansen

Af Erling Askjær Jørgensen. Klintholmvej 13 Tjørring

2 måneder siden

MIDTEN Når Venstre mister 20 ud af 43 folketingsmedlemmer, er det vel rimeligt at kalde det for Venstres nedtur.

Og hvad er så årsagen til nedturen? Jeg kan pege på en af årsagerne nemlig den måde, hvorpå Venstre smed Lars Løkke ud som formand ved det udemokratiske møde, der blev afholdt i Brejning, og hvor Lars Løkke måtte flygte ud ad en bagdør. Hvis nogle i Venstre var utilfredse med Lars Løkke som formand, burde den sag have været behandlet på et landsmøde i Venstre, hvor der så kunne have været opstillet en modkandidat til Lars Løkke som formand.

Efterfølgende besluttede Lars Løkke så at straffe Venstre ved at danne er alternativt parti, Moderaterne, kalder han det. Det er dog alt andet end moderat. Når man læser partiprogrammet for Moderaterne, forbavses man over, hvad Lars Løkke her skriver; for eksempel værnepligt for samtlige borgere i Danmark både kvinder og mænd.

Helt overordnet for ødelæggelsen af Venstre er det budskab, som Lars Løkke opfandt med en regering hen over midten og dermed nedlæggelse af det sunde spil og modspil mellem det blå og det røde i dansk politik. Det vil være ødelæggende for både Venstre og Socialdemokratiet, hvis man tager det stærkt højreorienterede og aparte Moderaterne med i nogen som helst regeringssamarbejde.

Få dage før valget i 2019 ødelagde Lars Løkke Rasmussen mulighederne for en fortsættelse af en »blå regering« med hans udspil om en regering hen over midten. Nu forsøger Jakob Ellemann så at lave en tilsvarende ødelæggelse af mulighederne for det blå Danmark.

En anden årsag til Venstres nedtur er mishandlingen af Inger Støjberg. Venstre tvang Støjberg til at forlade Venstre og at stifte et nyt parti. Og dette nye parti sidder nu på et stort antal stemmer, der tidligere var stemmer på Venstre. Vi er mange, der tager sikring af Danmark som et kristent land alvorligt og derfor ikke vil have muslimsk indvandring overhovedet. Og de muslimer, der forvilder sig ind i Danmark, skal ud igen aldeles omgående. Fuldt forståeligt at Danmarksdemokraterne straks meldte sig ud af alle forhandlinger om en regering »hen over midten«, som må forventes at blive alt for slap vedrørende uønsket og landsskadelig indvandring.

Nærværende skrives 24. november og derfor uden vidende om, hvad de såkaldte regeringsforhandlinger ender med, men hvis det bliver en »regering hen over midten«, kan jeg meddele, at en sådan regering højst vil eksistere i to år og et valg herefter vil yderligere reducere Venstre. Fuldt erkendt, situationen nu er svær, fordi hverken de røde eller blå har et entydigt flertal. Vi har to blokke, der er lige store på nær et enkelt mandat, og det bedste Mette Frederiksen kan gøre er at fortsætte med en ren rød regering.

Indlæser debat