Flere stop og nye lynafgange i regional busplan

Regionsrådet har netop godkendt Midttrafiks forslag til nye køreplaner for de regionale busser

22. marts 2021, 11.43

Foto: Pr-foto

MIDTJYLLAND Regionsrådet har nu godkendt de forslag til ændringer i køreplanen for de regionale busser, som Midttrafik havde i høring i januar.

Det skriver regionen i en pressemeddelelse. Ændringerne sker blandt andet på ruterne Aarhus-Galten-Silkeborg, Aarhus-Hadsten-Randers og Ringkøbing-Herning-Aarhus. Samtidig tilpasses busbetjeningen af Regionshospitalet Gødstrup.

Der bliver ikke direkte lukket ruter med den nye køreplan, men de X-bus-ruter, der i dag forløber parallelt med almindelige standsende regionalruter mellem Aarhus og Silkeborg, Aarhus og Ringkøbing og mellem Aarhus og Randers bliver fremover indarbejdet i de standsende ruter. På udvalgte afgange vil Midttrafik til gengæld indføre lynbusafgange, der svarer til den hidtidige X-busbetjening.

- I Region Midtjylland ønsker vi en bæredygtig kollektiv trafik, som bedst muligt passer til borgernes behov, inden for den ramme af skattekroner, der nu engang er til rådighed. Det er forslaget til køreplansændringer et godt eksempel på. Enkelte passagerer må leve med lidt længere rejsetid, men de fleste vil opleve flere afgange fra deres stoppested, og jeg er glad for, at det er lykkedes at bevare lynruter på udvalgte afgange og gennemgående ruter mellem blandt andet Ringkøbing - Herning - Aarhus, og at der i tillæg hertil er indarbejdet en god dækning af vores nye regionshospital i Gødstrup, siger formand for regionsrådet Anders Kühnau (S) i en pressemeddelelse.

Fem ture til Gødstrup

Regionsrådet bruger 342,7 millioner kroner på kollektiv trafik, og målet med ændringerne er at sikre bedst mulig udnyttelse af den ramme. Herunder optimal udnyttelse af busmateriel og køretimer. Derudover har det været et krav fra regionsrådet, at der sikres direkte busbetjening fra Ringkøbing og Videbæk til det nye regionshospital. Det var der ikke taget højde for i Midttrafiks første forslag til ændringer, der var i høring i januar, men det er der nu rådet bod på med fem direkte busafgange - i hver retning.

I den vestlige del af regionen har kommunerne også været involveret i de endelige køreplanændringer. Otte midt- og vestjyske kommuner er sammen med Midttrafik og Region Midtjylland i færd med at udarbejde en trafikplan for Midt- og Vestjylland, der forventes gennemført i 2022. Der er nedsat en politisk følgegruppe, samt flere administrative arbejdsgrupper om blandt andet betjeningen af Gødstrup, flextrafik, unges transportvaner, mobilitet og service.

- Med de ændringer af køreplanerne, vi nu har vedtaget, får vi en god løsning for de borgere - og de medarbejdere - der har brug for at tage kollektiv trafik til og fra hospitalet i Gødstrup. Samtidig får vi, takket være samarbejdet med kommunerne og Midttrafik i det hele taget en høj grad af service i den kollektive trafik, hvor vi bruger de skattekroner, der er til rådighed effektivt, siger formand for regionsrådets udvalg for regional udvikling, Jørgen Nørby (V), i pressemeddelelsen.

De ændrede køreplaner træder i kraft 27. juni 2021.