Nyt corona-testcenter åbner i Holing

Region Midtjylland åbner i alt syv nye testcentre. I uge 46 lukkes testcentret i Gødstrup, mens et nyt åbner i Holing

24. september 2020, 14.40

Nyt testcenter i Herning åbner i uge 46. Foto: Tom Laursen

HERNING Region Midtjylland oplyser i en pressemeddelelse, at man i den kommende tid vil bygge syv nye testcentre, der skal teste både borgere med og uden symptomer på covid-19. Testcentrene bliver placeret i Herning, Aarhus, Randers, Horsens, Silkeborg, Viborg og Holstebro.

Flere af testcentrene får ny adresse - det er blandt andet tilfældet i Herning, hvor det skal have adresse på Holingknuden 2 tæt ved Sportscenter Herning - på den vestlige del af P-pladsen.

Nogle steder er byggemodningen allerede begyndt, men det går først for alvor løs i de kommende uger.

Telte pakkes ned

Sammenlægningen betyder også, at de hvide telte bliver pakket sammen og afløst af vintersikre pavilloner, der giver borgere og personale væsentligt bedre forhold.

- Telte kan være gode nok om sommeren, men som situationen er nu, skal testcentrene fungere indtil udgangen af 2021. Det betyder flere omgange regn, rusk og lave temperaturer, og derfor skal der nogle bedre og mere permanente bygninger til, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S) i pressemeddelelsen.

I de nye testcentre er det fortsat muligt både at bestille tid til drive-in-test og gående test.

Når man ankommer, skanner man sit sundhedskort og får at vide, hvor man skal gå eller køre hen, inden man bliver testet og senere kan tjekke svaret på sundhed.dk.

Sikker sammenlægning

Hidtil er borgere henholdsvis med og uden symptomer blevet testet på forskellige adresser. Men de skal nu testes samme sted. I indretningen af de nye testcentre bliver der taget højde for, at der kommer borgere både med og uden smitte. Det sker dels ved at teste smittede i deres biler og ved at pode gennem særligt afskærmede luger.

- Der er naturligvis særligt stort fokus på hygiejne i testcentrene. Men det, vi alle sammen kan hjælpe med, er at overholde de velkendte råd om at holde afstand, bruge håndsprit og hoste i ærmet, understreger Anders Kühnau i pressemeddelelsen.

De nye testcentre åbner fra uge 42 og frem. Testcentret i Herning bliver det sidste af de syv testcentre, som åbner - det gør det i uge 46.