Sponsorloungen er hårdt ramt: Voldsom vandskade på MCH Arena

Et vandrør på MCH Arena sprang natten til lørdag og har skabt omfattende vandskade i flere lokaler. FC Midtjylland forventer dog at gennemføre søndagens kamp mod AC Horsens

13. februar 2021, 13.48

Den store sponsorlounge er hårdt medtaget. Loftsplader og gulvtæpper er ødelagte og er ved at blive fjernet. Lørdag eftermiddag var knap 20 personer fra skadesservice-firmaet SSG i sving på arenaen. Foto: Tom Laursen

FODBOLD Omklædningsrummene, kontorer og adskillige sponsorlokaler står under vand på MCH Arena i Herning.

Et stort vandrør på hovedtribunen, den såkaldte Handelsbanken-tribune, sprang natten til lørdag - muligvis som følge af frosten - og det var vel at mærke et rør, som der løber 800 liter vand igennem i minuttet.

Den megen vand har skabt skader i de fleste lokaler på tribunen. Foyeren og til dels omklædningsrummene står under vand som et soppebassin i et badeland.

- Der er tale om ret voldsomme skader. Der står klart vand på alle tre etager, og det er som om, at det breder sig for hver etage, man kommer nedad. I foyeren er der vand i flere centimeters højde, og det samme gælder omklædningsrummene, beskriver Preben Rokkjær, marketing- og supportdirektør i FC Midtjylland.

Læs også
Se skaderne: Vandmasser har udrettet stor skade på MCH Arena
+Abonnement

Oprydningsfirma er i gang

FC Midtjylland skal søndag aften spille hjemmekamp på arenaen mod AC Horsens. Den kamp forventer klubben fortsat at kunne gennemføre.

- Der er lige nu et firma i gang med oprydningsarbejdet, og efterfølgende går man ind med nogle tørremaskiner. Først derefter kan vi komme ind at tjekke al teknikken på stadion, men vi har fået at vide, at der er grund til at være positiv i forhold til tv-afviklingen af kampen, og der er grund til at være positiv omkring LED-afviklingen (de elektroniske bandereklamer, red.) og storskærmene. Det er vigtige delelementer. Resten må vi tage, som det kommer, siger Preben Rokkjær.

Det er muligt, at de to hold kommer til at klæde om i andre lokaler i forbindelse med søndagens Superligakamp.

- Vi har en aftale med MCH, som gør, at de stiller andre lokaler til rådighed for omklædning, hvis vi får det behov, og det bliver naturligvis efter alle corona-regler, fastslår marketing- og supportdirektøren.

Der kæmpes dog flittigt på at få tørret og rengjort omklædningsrummene, og FCM håber fortsat på at få dem klar i tide.

Læs også
Video: Oprydning i gang efter voldsom vandskade på MCH Arena
+Abonnement

Sponsorlounge er hårdt ramt

På sin vis er det held i uheld, at skaden sker under corona-pandemien, for det havde ikke været muligt at byde 1500 spisende gæster velkommen til kampen i morgen. Eller i nærmeste fremtid. Gulvtæpper og loftsplader er ødelagte og bliver fjernet.

- Lokalerne har taget stor skade, og det kræver en del arbejde, før de står klar til brug igen, vurderer Preben Rokkjær.

Det er Herning Kommune og MCH Messecenter Herning, der ejer stadion. Men omkostningerne i forbindelse med skaderne bliver dækket af forsikringen.

- Vi bor jo kun til leje, men jeg ved, at der er styr på forsikringsdelen, fastslår Preben Rokkjær.

Skaden omfatter de fleste lokaler på Handelsbanken-tribunen. De tre øvrige tribuner har ikke taget skade.

Søndagens kamp mod AC Horsens fløjtes i gang klokken 18.00.

Se to korte videoklip af vandmasserne på arenaen herunder: