Teenage-angriber i centrum: FCM satte OB til vægs

19-årige Frederik Heiselberg scorede to mål og lavede en assist, da FC Midtjylland slog OB med 4-2 i en træningskamp

Udgivet:27. januar 2023, 15.27

Læsetid:2 minutter

Frederik Heiselberg (i.m.) scorede to mål, da FC Midtjylland slog OB i en træningskamp i Ikast. Foto: Henrik Ole Jensen

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsredaktør på Herning Folkeblad siden 2011. Det er mit job at lede og fordele arbejdet på sportsredaktionen, så vi får den bedst mulige dækning af egnens sportshold og sportsfolk på alle platforme. Du må altid gerne sende mig en mail med tips og input. Du bliver ikke den eneste :-)
Se flere artikler af Jørn Just Kristensen

1 måned siden

FODBOLD Vinterens anden træningskamp var en opløftende oplevelse for FC Midtjylland og godt 500 tilskuere på EDC Arena i Ikast.

Ulvene satte tænderne i OB og vandt 4-2 efter en ensidig forestilling, der gik over 120 minutter. Efter de første to halvlege tog holdene nemlig 30 minutter ekstra til glæde og udbytte for de unge kræfter.

Men før ekstraforestillingen havde FCM forlængst sat styrkeforholdet på plads med fire træffere og en bare 19-årig angriber i hopla.

OB pyntede på slutfacit med to scoringer i tredje halvleg, da FCM spillede med et purungt hold på banen.

Læs også
<span>Teenage-angriber greb chancen i FCM-sejr:</span> Spillestilen passer godt til mig <span>Teenage-angriber greb chancen i FCM-sejr:</span> Spillestilen passer godt til mig
Læs også:
Teenage-angriber greb chancen i FCM-sejr: Spillestilen passer godt til mig

Heiselberg lynede to gange

Der var ikke engang spillet et kvarter, før FC Midtjylland kom i front. Et kvikt mønsterangreb endte med en pasning fra Aral Simsir til Frederik Heiselberg i feltet, og den unge angriber prikkede prompte bolden videre til Kristoffer Olsson, der scorede til 1-0.

Heiselberg skiftede rolle fra assistmager til målscorer efter en halv time. Velspillende Valdemar Byskov Andreasen tryllede i venstresiden og brød ind i feltet efter kombination med Victor Bak på venstre back. Byskov lagde bolden fint på tværs til Frederik Heiselberg, der kom i et ryk og smækkede bolden ind.

Lige før pausen lynede teenage-angriberen fra Lyne ved Tarm igen. Et langt indkast fra Joel Andersson endte hos Heiselberg, som midt i feltet snurrede rundt og smækkede bolden op i nettaget til 3-0.

Gustav Isaksen var involveret i et par gode situationer allerede i første halvleg, og kantspilleren sparkede snert over mål efter 53 minutter. Aral Simsir og Oliver Sørensen skabte den chance.

Og syv minutter senere var det igen Oliver Sørensen, der satte Isaksen i scene. Den hurtige kant spurtede af sted i en omstillling og lagde bolden i mål med sin svagere højre fod.

Læs også
<span>Gustav Isaksen klar til mere ansvar:</span> Jeg vil gerne stå i spidsen for offensiven <span>Gustav Isaksen klar til mere ansvar:</span> Jeg vil gerne stå i spidsen for offensiven
Læs også:
Gustav Isaksen klar til mere ansvar: Jeg vil gerne stå i spidsen for offensiven

Gassen gik - som det næsten altid er tilfældet i træningskampe - lidt af ballonen, da den store udskiftningskarussel tog fart.

Inden opgøret var forbi, havde FCM-træner Albert Capellas skiftet samtlige 11 spillere ud med 11 andre.

I tredje halvleg reducerede Franco Tongya på et straffespark, som nigerianske Jamiu Musbaudeen begik mod netop Tongya selv.

Halvandet minut før tid fik også Agon Mucolli pyntet på slutfacit for OB.

Læs også
<span>Ny FCM-profil:</span> Føler mig godt tilpas <span>Ny FCM-profil:</span> Føler mig godt tilpas
Læs også:
Ny FCM-profil: Føler mig godt tilpas

Emiliano Martinez, Paulinho, Nikolas Dyhr, Edward Chilufya, Henrik Dalsgaard, Júnior Brumado, Pablo Ortiz, Victor Lind, Pione Sisto og Sory Kaba stod over hos FC Midtjylland. De fleste på grund af småskader og genoptræning, andre formentlig på grund af transfervinduet, der smækker på tirsdag.

Næste træningskamp venter først mandag 6. februar på træningslejren i Portugal. Det er imod Ulsan Hyundai fra Sydkorea.

FC Midtjylland - OB 4-2 (4-0, 3-0)

1-0 Kristoffer Olsson 13’

2-0 Frederik Heiselberg 32’

3-0 Frederik Heiselberg 43’

4-0 Gustav Isaksen 60’

4-1 Franco Tongya (str.) 112’

4-2 Agon Mucolli 118’

FC Midtjylland (4-3-3): Jonas Lössl (91’ Elias Olafsson) - Joel Andersson (60’ Mads Døhr Thychosen), Stefan Gartenmann (60’ Erik Sviatchenko), Juninho (77’ Mads Nybo Lauritsen), Victor Bak (60’ Pontus Texel) - Armin Gigovic (77’ Jamiu Musbaudeen), Kristoffer Olsson (46’ Oliver Sørensen), Aral Simsir (60’ Charles Rigon Matos) - Gustav Isaksen (77’ Gustav Fraulo), Frederik Heiselberg (77’ Julius Voldby), Valdemar Byskov Andreasen (77’ Daniel Freyr Kristjánsson)

Tilskuere: Cirka 500 på EDC Arena, Ikast

FCM’s to sidste træningskampe:

Mandag 6. februar: FC Midtjylland - Ulsan Hyundai (Sydkorea). Spilles i Portugal

Fredag 10. februar: FC Midtjylland - IF Elfsborg (Sverige). Spilles i Portugal

Indlæser debat