Kian Hansen om pokaltriumf: Det var det største i min karriere

Kian Hansen tænker med stor fornøjelse tilbage på pokalfinalen i maj 2013, da han og Esbjerg løftede trofæet trods en halvsløj spillemæssig præstation

17. maj 2019, 09.01

Kian Hansen (t.h.) vinder denne duel mod Nicolai Brock-Madsen fra Randers i pokalfinalen 2013. Forsvareren var meget nervøs dengang. I dag har han den mentale rygsæk fyldt med erfaring fra landskampe, udlandseventyr, DM-guld og europæiske opgør og føler sig bedre klædt på til en pokalfinale. Foto: Lars Krabbe/Ritzau Scanpix

Højdepunkt Det er seks år siden, men Kian Hansen har ikke svært ved at huske noget som helst fra 9. maj 2013. Dagen hvor han vandt sit første trofæ som professionel, da han sammen med Esbjerg fB løftede pokalen i vejret i Parken.

- Selve dagen var helt fantastisk. Vi spillede ikke en særlig god kamp, men vi holdt stand og var heldige, at Youssef Toutouh scorede. Det var stort, og vi havde en fantastisk fest bagefter. Der var vi gode alle sammen, siger Kian Hansen med et skævt smil.

Han udgjorde selv midterforsvaret sammen med tysk-ghanesiske Davidson Eden med de purunge Jonas Knudsen og Peter Ankersen på backerne. Kian Hansen var selv lige fyldt 24 år.

- Det var første gang, jeg stod i en finale. Den største enkeltstående kamp i Danmark. Det betyder jo alt for én på det tidspunkt. Det var det største, jeg havde prøvet i min karriere dengang, siger midterforsvareren.

- Jeg spillede ingen god kamp. Jeg var alt for nervøs. Det var først i anden halvleg, at jeg fandt nogenlunde ro og stemplede ind i kampen. Det tror jeg gjaldt for mange af os. Vi havde vel tre-fire spillere, som var gode den dag, men vi havde det held, der skal til, fortæller Kian Hansen med glimt i øjet.

Esbjerg vandt 1-0 over Randers foran 26.194 tilskuere. Youssef Toutouh, som var udlejet fra FC København, blev matchvinder på et hovedstødsmål 10 minutter efter pausen.

Gåsehud under opvarmningen...