HCK-talent tog første sæsonsejr i klubbens eget løb

U17-rytteren Mathias Møller Jørgensen fra Herning CK vandt klubbens eget løb i Kibæk

11. juni 2019, 10.45

Solen skinnede i søndags på Mathias Møller Jørgensen fra Herning Cykle Klub. Den ellers sejrsvante rytter fik endelig sæsonens første sejr, da han vandt i en massespurt på toppen af Vorgodvej i Kibæk. Foto: Henrik Ole Jensen

cykling Den 16-årige Mathias Møller Jørgensen fra Herning Cykle Klub kom først over målstregen, da U17-klassen skulle afgøre deres løb omkring Kibæk i søndags.

Efter tre omgange og i alt 71 kilometer kom han først over stregen i et spurtopgør, hvor 18 ryttere kom sammen til mål.

- Det er spurterne, der er min største styrke som rytter, så da vi kom 18 mand af sted i et udbrud, tænkte jeg, at jeg ville have en god chance, og det viste sig heldigvis at holde stik, smiler Mathias Møller Jørgensen umiddelbart efter præmieoverrækkelsen.

Undervejs i løbet følte han dog i perioder ikke det store overskud.

- Så satte jeg mig lidt tilbage i udbruddet og sprang nogle føringer over. Det er ikke altid, man kan få lov til det, uden at de andre begynder at råbe lidt, men det gik, og så havde jeg kræfterne op ad bakken til målstregen, fortæller rytteren, der kommer fra Give.

Foruden at køre på landevej gør han sig også på cykelbanen, og han har gennem årene vundet en række løb og er også dansk mester.

- Men det her er min første sejr i denne sæson, og den har jeg gået og ventet lidt på. Det er dejligt, at det endelig lykkes. Det gør det ikke mindre godt, at det er klubbens eget løb, jeg vinder, siger Mathias Møller Jørgensen.

Han har tidligere kørt i Give Cykelklub, men føler sig nu rigtigt godt tilpas på Herning-mandskabet.

- Vi har en stor trup. Vi er syv ryttere til start i dag, og dermed er vi én af de største klubber. Det betyder helt sikkert noget. Jeg synes, at vi er dygtige til at hjælpe og støtte hinanden, roser Mathias Møller Jørgensen.

Trafikdræbt rytter mindet...