Spillere i konkurstruet håndboldklub kan bryde kontrakt

Herrespillerne i Ajax København har mulighed for at blive fritstillet. Flere har udnyttet tilbuddet.

Udgivet:05. oktober 2022, 18.58

Læsetid:1 minut

Der har været armlægning om spillernes rettigheder mellem Ajax København og Håndbold Spiller Foreningen.

/ Ritzau /

KØBENHAVN Håndboldspillerne på Ajax Københavns herrehold kan nu komme ud af deres kontrakter med den konkurstruede klub, hvis de ønsker det.

Det skriver spillernes fagforening, Håndbold Spiller Foreningen, på sin hjemmeside.

- Ledelsen i selskabet bag Ajax København præsenterede allerede muligheden for spillerne i starten af sidste uge, men da selskabet var (og er) under rekonstruktion, skulle den af skifteretten udpegede rekonstruktør give sit samtykke til fritstilling af spillerne.

- Håndbold Spiller Foreningen bad flere gange rekonstruktøren bekræfte sit samtykke, men fik først i går bekræftet af ham, at spillerne kunne blive fritstillet. Forinden havde Håndbold Spiller Foreningen anlagt voldgiftssag mod Ajax København for at sikre, at de spillere, som ønskede dette, kunne forlade klubben, skriver Håndbold Spiller foreningen.

- Den anlagte voldgiftssag er blevet hævet, lyder det videre.

Flere unavngivne spillere har allerede benyttet sig af tilbuddet om en kontraktophævelse.

Så sent som i lørdags måtte klubben aflyse sin kamp i 1. division, da det ikke var lykkedes klubben at forsikre sine spillere inden kampstart.

Ajax København meldte i september ud, at klubben skal samle 1,5 til 1,8 millioner kroner sammen for at undgå en truende konkurs.

/ritzau/