FCM-anfører: Vi lader os ikke slå ud af modgang

Erik Sviatchenko glæder sig over spillet og holdmoralen, der sikrede sejren mod OB

17. oktober 2020, 19.18

FCM-anfører Erik Sviatchenko (i.m.), der her tackles af den tidligere FC Midtjylland-spiller Ayo Simon Okosun, roser mestrenes indsats mod OB. Foto: Flemming Hansen

FODBOLD Da FC Midtjylland gik til pause i lørdagens hjemmebanopgør mod OB var det fynboerne, som traskede i omklædningsrummet med en føring på 1-0. På trods af en skudstatistik på 19-2 og boldbesiddelse i procenter på 68-32 i midtjysk favør.

Men efter 93 minutter var slutstillingen 3-1 på MCH Arena, hvor FCM - bortset fra indledningen på anden halvleg - dominerede tungt i spillet og chanceproduktionen. Modgangen og frustrationerne blev forvandlet til høj moral og tre point til Superliga-tabellen.

Det glæder naturligvis Erik Sviatchenko, anfører hos FC Midtjylland, der onsdag møder Atalanta i den første, historiske optræden i Champions League-gruppespillet.

- Jeg synes, vi står fint helt fint frem mod næste uges kamp. Vi er inde i en god periode, og mod OB viste vi igen individuelle kvaliteter og at kollektivet fungerer. Vi lader os ikke slå ud af modgang og de små fejl, vi laver undervejs, siger Erik Sviatchenko.

Den stærke midterforsvarer roser især moralen i FCM-truppen.

- Især i første halvleg vi dominerende på mange parametre: På bolden, på chancer og i genpresset. Derfor talte vi også om, at vi bare skulle blive ved i anden halvleg, hvor vi plejer at være gode. Da vi først spillede os ud af OB’s pres på dødbolde lige efter pausen, fandt vi os selv igen, vurderer kaptajnen.

Onsdag møder »ulvene« italienske Atalanta i den første, historiske optræden i Champions League-gruppespillet.

- Den her sejr over OB giver os naturligvis selvtillid. Også dejligt igen at se den her moral, hvor vi hele tiden viser, at vi kan lave de her »comebacks«. Det bliver pludselig en selvforståelse, hvis vi kommer bagud. Vi ved, at vi er i stand til at komme tilbage, hvis vi bruger kampens 90 minutter til fulde. Som vi gjorde mod OB i dag, siger Erik Sviatchenko.

Midtstopperen erkender dog, at der lørdag var visse frustrationer på vej. Særligt inden pausen, hvor Evander Ferreira misbrugte et straffespark, og hvor også Sviatchenko pandede et hjørnespark på overliggeren.

- Det mindede meget om vores seneste hjemmekamp mod OB (i sidste sæson, hvor Odense-klubben vandt 1-0, red.), hvor der også var one-way-traffic. Men dejligt denne gang med tre scoringer fra Kaba, Dreyer og Pione, siger anføreren.

Han og holdkammeraterne kan nu se frem til onsdagens udfordringer i Champions League.

- Det bliver en fodboldkamp, som alt andet lige bliver spillet i et andet tempo. Det må vi forvente. Vi glæder os. Det bliver fedt for klubben at debut i Champions League, fastslår en forventningsfuld Erik Sviatchenko.