Herningværket lukker i tre måneder: Det udløser prisstigninger

Herningværket får en tiltrængt opdatering til sommeren næste år - det udløser prisstigninger

Udgivet:30. november 2022, 05.30

Læsetid:2 minutter

Det lokale kraftvarmeværk, Herningværket, står foran en større omgang reparationer af kedelanlæg og generatoranlæg. Foto: Henrik Ole Jensen

1 år siden

HERNING Når vejret igen bliver varmt og solrigt, og kalenderen viser juni, juli og august, skal der arbejdes på højtryk på Herningværket. Det lokale kraftvarmeværk, der leverer varme til 20.000 boliger i Herning, står over for flere større reparationer af blandt andet kedelanlæg og generatoranlæg.

Det planlagte vedligehold betyder, at Herningværket lukker helt ned i sommerperioden 2023. Det oplyser Verdo i en pressemeddelelse.

I stedet vil Verdos nødlastcentraler sikre, at varmekunderne fortsat kan få leveret den varme, der er brug for. Men det kommer med en pris, for nødlasten er noget af det sidste, der bliver omstillet.

Det betyder, at varmen i de tre måneder, vedligeholdet står på, er baseret på gas og olie.

Det er en del af baggrunden for de stigende varmepriser i Herning i 2023, men der er ingen vej udenom, fortæller Sigurd Asser Jensen, afdelingsleder hos Verdo Herning:

- Revisionen er allerede blevet udskudt et år på grund af krigen i Ukraine og de stigende brændselspriser, og selvom det ikke er et optimalt tidspunkt, så er det nødvendigt. Ellers gør vi os bare for sårbare overfor nedbrud på andre tidspunkter, hvor vi ikke selv er i kontrol, og et nedbrud i vinterhalvåret kunne i værste fald betyde meget store ekstra omkostninger til gas og olie. Det ønsker vi ikke, siger han.

Det er Ørsted, som ejer Herningværket, og som dermed også rent praktisk gennemfører det nødvendige vedligehold, men det koordineres i tæt samarbejde med Verdo, da det er Verdo’s fjernvarmekunder, der bliver påvirket.

- Vi kan ikke undgå, at det får priserne til at stige i 2023, men på den her måde kan vi trods alt holde omkostningerne så langt nede som muligt, forklarer Sigurd Asser Jensen og understreger samtidig, at han forventer, at varmeprisen vil falde igen i 2024.

Indlæser debat