Hvordan tæller du til 37 i din virksomhed

16. september 2021, 14.24

Jimmy Storm Jessen. Foto: PR-foto

ERHVERV Der mangles arbejdskraft - stillinger besættes ikke, og virksomhederne må sige nej til ordrer - det er hverdagen. Et element i løsningen er at få flere på kanten af arbejdsmarkedet i job i den udstrækning, det er muligt. Om vi kalder det social ansvarlighed eller slet og ret sund fornuft er ligegyldigt. Det er i den forbindelse, jeg vil udfordre din måde at tælle til 37 på.

Nogle brancher udfordres af ikke at kunne finde den nødvendige faglærte arbejdskraft, andre af at opgaverne ikke strækker til en 37-timers stilling.

Når jeg laver praktikophold rundt omkring på virksomhederne, fokuserer jeg på opgaverne frem for stillingsbetegnelsen. Det åbner ofte for en kreativ tilgang, når opgaverne skal løses, og nye stillinger ser dagens lys.

Blandt andet er kokke en mangelvare rundt om i regionen, men hvad med en fleksjobber, der kommer nogle timer hver dag og deltager i forberedelsen. Det kan frigøre nogle ressourcer for kokkene, som kan koncentrere sig om andre opgaver.

En smedevirksomhed, der har en praktikant, der sliber emnerne for smedene. Dels sparer smeden noget tid, hvor han kan varetage andre opgaver, som kræver hans faglighed, og virksomheden øger også effektiviteten på den enkelt smed.

En tømrermester med 10 svende, mangler en svend. I stedet får han en fleksjobber, der kommer tidligt hver morgen og pakker bilerne for svendene. Samtidig laver han mindre opgaver på værkstedet for eksempel reparation af maskiner, skifte batterier, klinger og så videre. Det giver mere tid til svendene, der nu kan være tømrer i stedet for lagerfolk.

En taxivognmand fortalte, at han kunne overveje et samarbejde om rengøring af vogne eller regnskab.

En kiosk, som har udlevering af pakker fra tre forskellige transportører, hvor der hver morgen kommer en fleksjobber og hjælper med at få skrevet koder på pakkerne og scannet dem ind. Pakkerne kommer samtidig med morgenrykket af kunder, så ekspedienten har ikke tid, men kunderne kan få pakken med sammen med avisen.

En grillbar hvor der møder en fleksjobber ind og gør klar til dagen, får sat stege og pølser over, ordnet salaten så det er klar til åbningen. Indehaveren kan skære 10 timer af sin i forvejen lange ugentlige arbejdstid.

De sociale medier bruges i stigende grad af mindre virksomheder. Ofte er det en hovsa-opgave for indehaveren, en søndag aften« for nu er det også længe siden, jeg har lagt noget op«. Det er et oplagt sted at byde ind med en fleksjobber med få timer. Teknikken er lige til, og de fleste kender den fra sit eget liv på de sociale medier.

Indenfor murerbranchen har man i mange år haft murerarbejdsmænd, så hvorfor ikke inden for andre brancher som medhjælper til faglærte.

Hvad vil jeg med disse eksempler?

Jeg vil gøre opmærksom på, at ved kreativ tænkning og velvillighed fra alle parter, kan vi nå rigtig langt - ikke alle stillinger skal nødvendigvis være fuldtids.

Som konservativ vil jeg arbejde for at gøre vejen så kort som muligt mellem passiv forsørgelse og job.

Læs også
Vi skal gøre vejen fra passiv forsørgelse til job kortere

Indlæser debat