Sundhedshjælper løfter ingen pegefingre

Tina Berwald Pedersen er blevet health assistant hos IT Relation - og det har fået kiloene til at rasle af de store fyre i firmaet

10. juni 2019, 10.04

Tina Berwald Pedersen tjekker blodtrykket hos Kent H. Thomsen, der er med i projektet med de supersunde helte hos IT Relation. Foto: Tom Laursen

Tina Berwald Pedersen tager blodtryksmåleren frem og placerer den omkring Kent H. Thomsens overarm. Vi er ikke på et sygehus, men i et mødelokale hos IT Relation. Tallene på den lille måler suser op og ned, mens maskinen tjekker support­specialistens tal for hjerterytme og puls.

Kent H. Thomsen er en af de mange ansatte, der er med i IT Relations projekt »Super(sund)helt«, hvor man via kost, motion, målinger og små kærlige skub i den rigtige retning vil gøre it-medarbejderne sundere.

Projektet begyndte i april, og skubbene virker, fortæller Kent H. Thomsen:

- Jeg har tabt 8 kilo, og en anden fra mit hold - vi er fire på holdet - har tabt 11 kilo, siger han.

Tina Berwald Pedersen fortæller, at de positive tal står i kø.

- Jeg vil tro, at 98 procent af dem, der er med i vores konkurrence, har tabt sig. Og jeg ser egentlig ikke så meget på kilo, men mere på livvidde og det farlige usunde fedt i kroppen. Og der er flere, der er blevet 10-12 centimeter mindre om livet, og som har smidt tre-fem kilo rent fedt, hvilket forbedrer deres sundhed markant, siger hun.

Ville hellere forhindre blodpropper...