Drøm om fællesudstilling: Aldersforskel på 33 år er inden hindring

Der måtte ledes med lys og lygte - men Britta Troelsen fandt Line Augusta Gramhart. Fællesudstilling kom i hus

Udgivet:19. september 2022, 11.16

Læsetid:2 minutter

Britta Troelsen bruger altid kristne motiver i billederne. - Jeg vil gerne ophøje Jesus, siger hun. Foto: Mette Christensen

VIDEBÆK Britta Troelsen og Line Augusta Gramhart bor begge i Videbæk. De er begge vilde med kunst. De maler begge to i deres fritid. Trods en aldersforskel på 33 år, så har de noget tilfælles - interessen for kunst.

Derfor gik snakken også lystigt, når de to mødtes på Café Møltrup i Videbæk. Line Augusta Gramhart, 27, var ansat. Britta Troelsen, 60, frivillig.

Snakken om at udstille sammen var jævnligt på tale, men ingen af de to fik gjort mere ved det.

Pludselig kom meldingen om, at Café Møltrup skulle lukke i Videbæk.

Britta Troelsen og Line Augusta Gramhart havde ikke kontaktinfo på hinanden og deres veje skiltes. Tanken om en fælles udstilling blev ved med at rumstere i baghovedet på Britta Troelsen.

Mange timer bag staffeliet

Adskillige forespørgsler hos venner og bekendte bar frugt. Der var kontakt igen.

- Jeg har flere gange udstillet i forbindelse med Kunsten inviterer indenfor. Jeg så det som en oplagt idé at byde Line Augusta Gramhart med på dette års udstilling, fortæller Britta Troelsen.

Line Augusta Gramhart var ikke længe om at takke ja. Også selv om hun måtte bruge mange timer bag staffeliet for at have værker nok til udstillingen.

- Det var en god oplevelse. Jeg blev glad, da Britta spurgte om jeg ville udstille sammen med hende. Men jeg var virkelig glad for, at hun også var på samme udstilling. Det har gjort det lidt lettere for mig. Jeg har kunnet læne mig lidt op af hende, siger Line Augusta Gramhart.

Brug for pause

Kunstudstillingen kan ses i rådhushallen i Ringkøbing. Når værkerne pilles ned, skilles Line Augusta Gramhart og Britta Troelsens veje. Men tanken om endnu en fælles udstilling kan sagtens komme på tale.

- Nu må vi se. Lige nu har jeg brug for en lille pause. For det var hårdt at lave seks værker op til Kunsten inviterer indenfor. Jeg er dog ikke afvisende, siger Line Augusta Gramhart.

Det glæder Britta Troelsen. Hun er nemlig glad for, at hun satte himmel og hav i bevægelse for at skabe kontakt til Line Augusta Gramhart.

Jeg kigger på fugle - hvorfor ik’ hvorfor ik. Djämes Braun sang »Fugle« kunne være titlen på de seks billeder Line Augusta Gramhart har med på udstillingen. - Jeg elsker papegøjer. Derfor er de motiverne på denne billedserie, lyder det fra Line Augusta Gramhart. Foto: Mette Christensen
Selv om der er stor forskel på Britta Troelsen (t.v.) og Line Augusta Gramhart - både aldersmæssigt og kunstnerisk - har samarbejdet fungeret godt. Britta Troelsen bruger altid kristne motiver i billederne. - Jeg vil gerne ophøje Jesus, siger hun. Line Augusta Gramhart har derimod fokuseret på fugle på de seks billeder, hun har med på udstillingen. - Jeg elsker papegøjer. Derfor er de motiverne på denne billedserie, lyder det fra Line Augusta Gramhart. Foto: Mette Christensen

Indlæser debat

Mest læste

Videbæk

Se flere

Mest læste på Herning Folkeblad

Seneste nyt

Se flere