Giv sygeplejersker bedre vilkår

30. august 2021, 10.28

Steen Thomsen. Foto: PR-foto

KONFLIKT Den socialdemokratiske regering vil ikke imødekomme sygeplejerskernes krav om højere løn. Tilmeld har regionerne desværre dikteret, at alle nye stillingsopslag på landets sygehuse skal opslås som fuldtidsstillinger. Dermed må alle sygeplejersker, der ønsker en deltidsansættelse, lede forgæves efter job på sygehusene.

Men der er mange gode grunde til, at mange sygeplejersker ønsker en deltidsstilling. Det kan være, man er enlig forsøger eller at det i en periode giver bedst mening for en selv.

Når regionen kun søger fuldtidsstillinger, er alle deltids-sygeplejersker henvist til at søge ansættelse i kommuner, hvor de er velkomne.

Dansk Folkeparti har længe kæmpet for, at sygeplejerskerne skal have fleksibilitet, så alle, der ønsker fuld tid, kan få fuld tid og alle, der ønsker deltid, kan få deltid. Når regeringen nu afslutter sygeplejerskernes strejke uden at give dem mere i løn, bør den socialdemokratiske regering i det mindste give sygeplejerskerne lov til at bestemme, om de vil arbejde fuldtid eller deltid.

Vi mangler sygeplejersker og kan ikke undvære alle de sygeplejersker, der ønsker deltidsansættelse.

Så regionerne skyder sig selv i foden med deres rigide fuldtidspolitik. Kære socialdemokrater: Når I ikke vil imødekomme sygeplejerskernes lønløft, så giv dem i det mindste mulighed for, at deltids-sygeplejersker kan søge ind på landets sygehuse.