Lystfiskerturisme ved Skjern og Karup Å

11. september 2019, 09.08

Herning Kommune har netop indviet både shelters og fiskeplatforme ved Skjern Å i Sdr. Felding. Foto: Tom Laursen

LYSTFISKERI I Herning Kommune har vi lige indviet fire fiskebroer og en ny shelterplads med en unik beliggenhed indeholdende tre store shelters, bålplads og borde-bænkesæt i Sdr. Felding ved Skjern Å.

Der er således skabt rigtig gode muligheder for oplevelser og fællesskab i det fri, som er to af de fire temaer, som indgår i Herning Kommunes Friluftslivsstrategi.

Sdr. Felding er samtidig blevet markant styrket som en lystfiskerby, hvor der nu er mulighed for at fiske inde midt i byen, hvilket er helt unikt.

Laksefiskeriet i Skjern Å er i verdensklasse, og vi kan se, at der er stor interesse for fiskeriet, og der kommer både mange danskere og mange udenlandske lystfiskere til Skjern Å. Med disse nye faciliteter er det således målet at der kommer flere lystfiskere til Sdr. Felding og fiske.

Samtidig er vi også i gang med flere vandløbsprojekter, og hvorfor gør vi så det ? Ja, formålet med vandløbsprojekter er at sikre renere vand og skabe bedre leveforhold for både dyre- og planteliv i vandløbene.

Derudover skaber vores vandløb rum for mange gode naturoplevelser. Når vi passer godt på plante og dyreliv, bidrager det også til at gøre vores naturoplevelser så rige som muligt.

Herning og Viborg Kommuner, frivillige lystfiskere og lystfiskerprojektet Riverfisher har etableret et af Danmark største gydestryg ved Sønder-Resen i Karup Å.

Gydestryget blev anlagt for at forbedre miljøstanden af åen, herunder for at hjælpe fiskebestanden.

Resultatet af det nye gydestryg er en stor succes for ørredbestanden i Karup Å, og helhedsindtrykket af åen på strækningen er en tilsvarende opløftende oplevelse.

Så på med gummistøvlerne og regnjakken og se det ved selvsyn, og så gør det jo heller ikke noget, at et ophold i naturen kan have positiv effekt på os mennesker, og kombinationen mellem oplevelser i det fri og motion er noget af det, vi rigtig gerne vil understøtte i Herning Kommune.