Ny Ikast-klub vil rykke op og styrke integration

Ikast-Brande Cricket Club kandiderer til oprykning fra 4. division, men integrationen er lige så vigtig i hverdagen

Udgivet:11. juni 2019, 12.24

Læsetid:4 minutter

cricket Med tre sejre i fire kampe er Ikast-Brande Cricket Club kandidat til en kommende oprykning til 3. division - landets fjerdebedste række. Lørdag tabte holdet dog med ét point, da Horsens Cricket Club vandt en tæt duel på HEVA Cricket Park i Herning.

Selvom sportslig succes naturligvis har høj prioritet, er det ikke hovedmålet hos den lokale Ikast-Brande-klub, som blev stiftet i februar 2018.

Cricket skal fungere som integration og socialt samvær for især de mange udlændinge, som er bosat i lokalområdet på grund af deres arbejde hos eksempelvis Siemens, Bestseller, Vestas, KK Wind Solutions og andre internationale virksomheder.

- Mange af de udenlandske tilflyttere og deres familier kommer fra lande, hvor man er opvokset med og spiller cricket. Men i Ikast-Brande og Herning går borgerne primært til fodbold og håndbold i deres fritid.

- Derfor valgte vi at stifte cricketklubben - for at forbedre integrationen, forklarer Niels-Laurits Thygesen, næstformand i Ikast-Brande Cricket Club og mangeårig formand hos International School Ikast-Brande, der har 200 elever tilknyttet. Mange af elevernes forældre har i det seneste år fået noget ekstra at samles om.

Det mærker også det spillende bestyrelsesmedlem, Ameya Mehendale, der er klubbens kaptajn.

- Vi er med til at sørge for et endnu stærkere fællesskab. Cricket er en sport, der samler folk på tværs af alder, køn og nationalitet. Alle er velkomne hos os, fastslår Mehendale.

I løbet af 18 måneder er det lykkes Ikast-Brande Cricket Club at ramme et medlemstal på 35 personer. Det svarer til medlemstallet i Herning Cricket Club, der har status af eliteklub.

- Og vi vokser stadig, siger Tony Sharma, formand i Ikast-Brande Cricket Club.

Han hæfter sig ved, at den forholdsvis nye klub ikke har haft svært ved at tiltrække sponsorer, der betaler for blandt andet klubdragter og udstyr.

- Det er simpelthen, fordi de lokale virksomheder godt kan se ideen med at få inddraget de udenlandske familier, som i forvejen bidrager til lokalsamfundet, i sociale sammenhænge, pointerer cricketformanden.

Milliardfokus på verdensplan...

Få fuld adgang til alle artikler på herningfolkeblad.dk

Første måned 1 kr.

Herefter 89 kr./md.

FÅ ADGANG NU
MobilePay
Betalingskort

Allerede abonnent? Log ind

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter efter introduktionsperioden til normalpris på 89 kr. pr. måned. Opsig når du vil til udgangen af en betalingsperiode. Mindsteprisen er 1 kr.
Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Du kan også købe adgang i 24 TIMER

Interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Så kan du se priser her

Mest læste

Sport

Se flere

Mest læste på Herning Folkeblad

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere