Ny Ikast-klub vil rykke op og styrke integration

Ikast-Brande Cricket Club kandiderer til oprykning fra 4. division, men integrationen er lige så vigtig i hverdagen

11. juni 2019, 12.24

Ikast-Brande Cricket Clubs førstehold samt klubbens bestyrelse samlet i Herning før lørdagens 4. divisionskamp mod Horsens Cricket Club - et opgør, der blev vundet af gæsterne. Foto: Henrik Ole Jensen

cricket Med tre sejre i fire kampe er Ikast-Brande Cricket Club kandidat til en kommende oprykning til 3. division - landets fjerdebedste række. Lørdag tabte holdet dog med ét point, da Horsens Cricket Club vandt en tæt duel på HEVA Cricket Park i Herning.

Selvom sportslig succes naturligvis har høj prioritet, er det ikke hovedmålet hos den lokale Ikast-Brande-klub, som blev stiftet i februar 2018.

Cricket skal fungere som integration og socialt samvær for især de mange udlændinge, som er bosat i lokalområdet på grund af deres arbejde hos eksempelvis Siemens, Bestseller, Vestas, KK Wind Solutions og andre internationale virksomheder.

- Mange af de udenlandske tilflyttere og deres familier kommer fra lande, hvor man er opvokset med og spiller cricket. Men i Ikast-Brande og Herning går borgerne primært til fodbold og håndbold i deres fritid.

- Derfor valgte vi at stifte cricketklubben - for at forbedre integrationen, forklarer Niels-Laurits Thygesen, næstformand i Ikast-Brande Cricket Club og mangeårig formand hos International School Ikast-Brande, der har 200 elever tilknyttet. Mange af elevernes forældre har i det seneste år fået noget ekstra at samles om.

Det mærker også det spillende bestyrelsesmedlem, Ameya Mehendale, der er klubbens kaptajn.

- Vi er med til at sørge for et endnu stærkere fællesskab. Cricket er en sport, der samler folk på tværs af alder, køn og nationalitet. Alle er velkomne hos os, fastslår Mehendale.

I løbet af 18 måneder er det lykkes Ikast-Brande Cricket Club at ramme et medlemstal på 35 personer. Det svarer til medlemstallet i Herning Cricket Club, der har status af eliteklub.

- Og vi vokser stadig, siger Tony Sharma, formand i Ikast-Brande Cricket Club.

Han hæfter sig ved, at den forholdsvis nye klub ikke har haft svært ved at tiltrække sponsorer, der betaler for blandt andet klubdragter og udstyr.

- Det er simpelthen, fordi de lokale virksomheder godt kan se ideen med at få inddraget de udenlandske familier, som i forvejen bidrager til lokalsamfundet, i sociale sammenhænge, pointerer cricketformanden.

Milliardfokus på verdensplan...