Mindeord: Erik Werlauff var et generøst, varmt og livsbeskræftende menneske

1. december 2021, 18.48

Foto: Nils Lund

MINDEORD Tidligere advokat Søren Thygesen, Herning, har skrevet et mindeord om dr. jur. Erik Werlauff

Erik Werlauff er gået bort. Han døde pludselig natten til fredag 26. november. Vi har mistet et stort menneske - Erik var et generøst, varmt og livsbekræftende menneske.

Som jurist var Erik uden sidestykke. Han var vel nok sin tids mest produktive forsker her i landet. Han efterlader sig et enormt forfatterskab inden for et bredt juridisk område. Efter ansættelse i Justitsministeriet etablerede han selvstændig advokatvirksomhed i Herning. I 1989 blev han udnævnt til professor ved Aalborg Universitet, hvor han virkede indtil sin død.

Samtidig med at han blev udnævnt til professor, gik han med i firmaet Pagh, Thygesen og Werlauff, der senere fusionerede med advokatfirmaet Boll. Vi trådte ud af det fusionerede firma nogenlunde samtidig i 2004. I alle årene var vi nære venner - et venskab, som bestod indtil Erik faldt bort.

Erik var altid klar til at give et godt råd i verserende sager, som jeg arbejdede med. Vi fungerede ofte sammen i store komplicerede sager, hvor hans store indsigt og overblik over juraen kom os og sagerne til gavn.

Erik var som ven det mest loyale menneske, man kunne forestille sig. Han var livbekræftende at være sammen med. Hans fortællerglæde og humør gjorde, at selv de mest støvede juridiske områder kunne blive en fornøjelse at lytte til.

Hans talenter spændte vidt. Han spillede klaver, han talte flere sprog flydende - selv vores gymnasielatin kunne han bruge næsten som et talesprog. Han elskede marchmusik. Derudover var hans viden om alle mulige emner uudtømmelig. Erik var gavmild og givende. Han støttede mange forskellige organisationer, der havde et humanitært formål.

Alt har ikke været en dans på roser. Han fungerede som formand for Bonusbanken i mange år. Banken var blevet startet af Erik Werlauffs far, Bent Werlauff, og banken var en væsentlig del af familien Werlauff. Det var en stor sorg for Erik, da banken bukkede under i forbindelse med finanskrisen.

Erik var kolossal arbejdsom. Det var juraen først og sidst i hverdagen, weekenden og i ferieperioder. Hvis ikke det var jura, tilbragte han fritiden sammen med hustruen Asfrid i hjemmet i Lind eller i sommerhuset i Blåvand.

Ære være Erik Werlauffs minde.

Indlæser debat