Borgmester og kommunaldirektør kiggede forbi Den Gule Bygning

Det var en invitation fra en af Den Gule Bygnings frivillige, der endte med et besøg af borgmesteren mandag

Udgivet:14. marts 2023, 13.05

Læsetid:2 minutter

De tre lokalhistoriske arkiver, der alle har til huse i Den gule Bygning, stod bag invitationen til borgmester Dorthe West (V) og kommunaldirektør Erik Hattens. Under besøget i Vildbjerg-arkivet fik borgmesteren og arkivets leder, Poul Hjørnholm, dels en snak om arkivet og dets virke, dels en snak om den store udvikling, der er sket i Vildbjerg. Foto: Knud Bunde

Jan Briks Kjærside
Journalist| jbk@herningfolkeblad.dk

VILDBJERG Det var et tilfælde, at Knud Gaardbo Sørensen til et arrangement kom til at sidde ved siden af Hernings borgmester, Dorthe West (V).

Og så kan man jo som frivillig i Lokalhistorisk Arkiv og Den Gule Bygning i Vildbjerg ikke helt lade være med at fortælle borgmesteren om den gamle skolebygning som 21 foreninger nu benytter som kulturhus.

- Hun kendte nu godt Den Gule Bygning, og da jeg så var færdig med at snakke om det, var kommentaren fra hende; jamen så mangler jeg bare en invitation. Det synes jeg, var en fin kommentar, siger Knud Gaardbo Sørensen.

Og som sagt så gjort. Så mandag 13. marts var borgmester Dorthe West og kommunaldirektør Erik Hattens så på besøg i Den Gule Bygning, hvor husets frivillige kunne vise rundt i først husets kælder med autografmuseum og modeljernbane, så rundt til Trehøje Kunstforenings udstilling, så Vildbjerg lokalhistoriske arkiv og til sidst med kaffe og kage i det store mødelokale på 1. sal, hvor fortællingen om Den Gule Bygning og renoveringen af den i 2008 blev fremlagt af formanden for Den Gule Bygning, Niels Peder Nielsen.

Besøget

Og hvad kan man så bruge sådan en dag til som borgmester?

- Jeg har aldrig været inde i Den Gule Bygning, men har hørt om den så mange gange. Det er jo et stykke af Vildbjergs historie, der er bevaret. Og jeg synes, det er interessant at få et billede af, hvad vi kan i fællesskab. Det, at der er nogle lokale ildsjæle, som vil løfte en opgave for fællesskabet, siger Dorthe West.

Borgmesteren lagde særligt mærke til autografmuseet og modeljernbanen.

- Det er ret unikt, at man har sådan et autografmuseum dør om dør med en kæmpestort modeljernbane. Og så er det da godt at se, at man sådan har tre lokalhistoriske arkiver dør om dør, så man kan hjælpe hinanden, siger hun.

Indlæser debat