Højere skatter rammer bredt

25. juni 2021, 12.36

Kristian Pihl Lorentzen. Foto: Steen Brogaard

SKATTETRYK Under valgkampen i maj/juni 2019 garanterede Socialdemokratiet, at fremtidige skattestigninger ikke ville ramme den brede befolkning og den hårdt arbejdende dansker.

Valgkampen er for længst overstået, men det er regeringens skattestigninger desværre ikke. Mette Frederiksen har i sine to år som statsminister indført ikke mindre end 40 forskellige skatte- og afgiftsstigninger.

Og desværre viser det sig, at netop den brede befolkning bliver ramt hårdt af regeringens og venstrefløjens skattestigninger.

Og det er ikke håndører, vi taler om.

En ganske almindelig arbejderfamilie med to børn vil kunne mærke en skatterigning på mellem 2200 kroner til 12.400 kroner om året.

For en funktionærfamilie med to børn vil skattestigningen være mellem 2900 kroner til 13.700 kroner om året. Og pensionister må bløde mellem 1200 kroner til 8100 kroner ekstra om året.

Det er et velkendt og uhyggeligt fænomen, at røde regeringer bruger mange penge og øger skatterne. Men den førte politik ligger fjernt fra, hvad danskerne blev stillet i udsigt.

Der er brug for en helt ny kurs, hvor helt almindelige, hårdtarbejdende danskere får lov til at beholde en større andel af deres egne surt tjente penge.

Evindelige drej på skatteskruen er ikke kun urimeligt - det er også en kortsigtet politik, fordi et tårnhøjt skattetryk gør Danmark fattigere og undergraver vores fælles velfærd på den lange bane.

Indlæser debat...