Arrangør håber på stor fejring om et år: Krigens øjeblikke udsat

Arrangørerne håber på, at stor fejring kan gennemføres ved Bølling Sø om et år

20. april 2020, 12.15

Arbejdsgruppen, der har arbejdet med fejringen af befrielsen, er her samlet, men selve arrangementet er udskudt et år. Foto: Privatfoto

ENGESVANG De omfattende fejringer ved Bølling Sø i anledning af 75-året for befrielsen er udsat til maj 2021

I maj næste år bliver der i Engesvang og omegn den helt store fejring af 76-året for afslutningen på Anden Verdenskrig. Der skulle have været flere store arrangementer i dagene omkring 4. maj i år, men det kan ikke lade sig gøre på grund af forsamlingsforbuddet, fortæller Stig Skovbo, som er formand for Engesvang Musikforening.

- Vi var langt inde i planlægningen og øvningen da corona-pandemien ramte os. Vi havde samlet skuespillere, kor og orkester til forestillingen Krigens Øjeblikke, og mange var i gang med at forberede den store alsangsaften 4. maj flere steder rundt om Bølling Sø. I første omgang besluttede vi at udsætte forestillingen i håbet om, at vi kunne komme til at genoptage prøverne her efter påske. De kan vi så ikke, og så må konsekvensen være, at vi forsøger igen næste år, siger Stig Skovbo, der bliver suppleret af kasserer John Juul Eriksen:

- Vi håber, at vi kan gennemføre planerne om et år. Det kræver selvfølgelig, at vores samarbejdspartnere vil være med. Vi har jo en udfordring i, at vi allerede har brugt en del penge på manuskriptforfatter og den slags, men heldigvis har nogle af de, der har bevilget tilskud til projektet, lovet at deres tilsagn står ved magt selv om vi udsætter et år, siger John Juul Eriksen.

Øjenvidneberetninger

Det var meningen, at forestillingen Krigens Øjeblikke skulle opføres på Klosterlund Museum 30. april og 1., 2. og 3. maj. Forestillingen bygger på øjenvidneberetninger fra besættelsestiden i Engesvang og omegn. Faktisk er alt i forestillingen dramatiseringer af, hvad personer i lokalområdet kan huske fra 1940 til 1945.

4. maj skulle der efter planen have været et alsangsarrangement flere steder rundt ved Bølling Søs bredder, hvor man skulle synge de samme danske sange på samme tid. Foreninger, kor og skoler i Engesvang, Kragelund og Funder var inddraget i planerne, og man ventede mindst 1000 deltagere, fortæller korleder Joan Frost.

- Hvis det lykkes for os at få alle med på at gennemføre det om et år, vil vi holde fast ved, at alsangen skal være 4. maj om aftenen. Forestillingen vil vi gennemføre 6., 7., 8. og 9. maj, siger Joan Frost, der nu lægger noderne til side foreløbigt.