Sportsdomstol giver Chelsea lov til at gå på vinterindkøb

CAS har halveret Chelseas transferkarantæne, så den allerede er udstået, og klubben kan købe spillere igen.

6. december 2019, 19.55

Andreas Christensen kan potentielt få nye holdkammerater til januar.

LAUSANNE Den engelske fodboldklub Chelsea har lov til at gå på indkøb i januars transfervindue, hvis klubben ønsker det.

Den Internationale Sportsdomstol (CAS) har nemlig halveret straffen til Andreas Christensens klub, som tidligere var idømt transferkarantæne i to transfervinduer af Det Internationale Fodboldforbund (Fifa).

Det fastslår CAS i en afgørelse fredag.

Her fremgår det også, at den reducerede karantæne mod at købe spillere i et enkelt transfervindue blev udstået i sommerens transfervindue.

Den oprindelige bøde på 600.000 schweizerfranc er nu halveret til 300.000 schweizerfranc, hvilket svarer til lidt mere end to millioner kroner.

I en udtalelse på Chelseas hjemmeside glæder klubben sig over CAS' afgørelse, men undrer sig over sagens forløb.

- Fifas håndtering af denne sag har været meget utilfredsstillende, ikke mindst fordi Fifa valgte at behandle Chelsea fuldstændig anderledes end Manchester City, af grunde som Chelsea slet ikke kan forstå, lyder det på klubbens hjemmeside.

I februar sidste år straffede Fifa Chelsea med transferkarantænen, og Chelsea ankede afgørelsen i Fifas eget system, men fik ikke noget ud af det.

Chelsea blev straffet for, at klubben ifølge Fifa i 29 tilfælde har forbrudt sig mod reglerne om kontrakter med udenlandske spillere under 18 år. Ifølge Fifa har klubben også begået andre fejl. De er sket i forbindelse med registrering af mindreårige spillere.

CAS begrunder sin halvering af straffen med, at der er tale om markant færre spillere, end Fifa vurderede. Ifølge CAS er Chelsea kun skyldig i "cirka en tredjedel" af de tilfælde, som Fifa fandt Chelsea skyldig i.

/ritzau/