Direktør bliver formand for skatteankenævn

Martin Damholdt er blevet udpeget som formand for Skatteankenævn Vestjylland Syd

21. juli 2020, 15.21

Skatteankenævn Vestjylland Syd. Fra venstre er det Martin Damholdt (formand), Kent Falkenvig, Aksel Gade Hansen, Kent Heide, John G. Christensen og Vagn Stranddorf. Foto: Privatfoto

JOB Det er Martin Damholdt, direktør i NærBrand og tidligere byrådsmedlem for Venstre i Herning, der fremover skal være formand for det skatteankenævn, som dækker blandt andet Herning Kommune og Ringkøbing-Skjern Kommune.

I nævnet skal seks politisk udpegede medlemmer af Skatteankenævn Vestjylland Syd tage stilling til klager fra lokale borgere over deres skat.

Martin Damholdt, ser frem til at tage hul på opgaverne.

- Jeg har en hverdag som direktør i et forsikringsselskab, hvor vi og mange med os, kan genkende de situationer, hvor man tager sig selv i at blive så fagligt orienteret, at det skrider lidt med den sunde fornuft. Det er her vi som lægmænd har vores berettigelse, fordi vi kan se på sagen uden skatteteknisk erfaring. Hvis etik og sund fornuft siger, at en afgørelse er forkert, så er den det måske også. Tit og ofte levner lovgivningen jo plads til fortolkning, siger han i en pressemeddelelse.

Martin Damholdt har ikke før været medlem af et skatteankenævn, men han føler sig godt hjulpet.

- Der er heldigvis gode, erfarne kræfter i nævnet, som jeg kan trække på. Desuden har jeg hele mit liv arbejdet med tal og paragraffer, så hvis jeg bliver mødt med komplekse juridiske eller økonomiske problemstillinger, føler jeg mig klar til at gennemskue dem. Men jeg glæder mig alligevel til at indtage lægmandsrollen og være den, der lytter til fagpersonerne, og derefter tager stilling på basis af retfærdighed og sund fornuft.

I cirka hver tredje sag, får klageren helt eller delvis medhold i sin klage, står der i pressemeddelelsen.

Der er seks kommunalt indstillede medlemmer af Skatteankenævn Vestjylland Syd: Martin Damholdt og Kent Falkenvig er indstillet af Herning Kommune, John Georg Christensen og Kent Heide er indstillet af Ringkøbing-Skjern Kommune og Aksel Gade Hansen og Vagn Stranddorf er indstillet af Holstebro Kommune.