Mindeord: Hun bidrog til et vigtigt og visionært arbejde for byens musikalske fødekæde

18. februar 2021, 16.34

Inger-Margrethe Wyke. Foto: Ole Jørgensen

MINDEORD Orkesterformand Dorthe Dalsgaard har på vegne af Herning Amatørsymfoniorkester og Herning Kirkehøjskole sendt mindeord om tidligere musiklærer Inger-Margrethe Wyke, Lind:

Det er med stor sorgm vi har modtaget beskeden om vores musikalske ven og kollegas bortgang.

Inger-Margrethe Wyke var et velkendt ansigt i Hernings kulturliv. Hun spillede cello i Herning Amatørsymfoniorkester i mere end 25 år og udfyldte her sin plads med stor flid og entusiasme. Hun var en uerstattelig grundpille i orkestret, såvel musikalsk som praktisk og socialt.

Inger-Margrethe blev uddannet ved Det Jyske Musikkonservatorium med klaver som hovedinstrument, og fungerede også her som undervisningsassistent. Siden virkede hun i mange år ved Herning Musikskole som klaverunderviser.

Her var hun i et tæt samarbejde med de daværende kolleger Flemming Munkholm Jepsen og Jette Bruun i et storstilet orkesterprojekt medvirkende til, at Herning Ungdomssymfoniorkester med succes forberedte musikskolens juniorer til optagelse i Amatørsymfoniorkestret. Et vigtigt og visionært arbejde for byens musikalske fødekæde og de unges vej til den klassiske musik.

Efter endt undervisningsgerning blandt musikskolens lærere, fortsatte Inger-Margrethe selv sin musikalske løbebane på celloen i orkestret, side om side med musikskolens unge talenter. Med sin begavelse og venlige væsen var Inger-Margrethe en sikker støtte og vejleder. Hendes unge sidekammerat i orkestret - Andreas - kvitterede og imponerede da også med at spille en sats fra en af Bachs cellosuiter ved mindehøjtideligheden i Gullestrup Kirke.

Inger-Margrethe var også aktiv i bestyrelsesarbejdet i orkestret, altid leveringsdygtig i en god kage til pausen og samtidig en driftssikker solocellist. Hendes betydning for orkesterarbejdet og for det samlede værdifællesskab i Herning Amatørsymfoniorkester er højt værdsat. Vi vil savne hendes måde at skabe atmosfære på.

Inger-Margrethe Wyke var hustru til organist Nils Henrik Wyke (tidl. Gullestrup Kirke) og de har begge i mange år været aktive medlemmer af Herning Kirkehøjskole. Som medlem af programudvalget bidrog Inger-Margrethe også med at tilrettelægge kommende foredrag. Hun var en givende samarbejdspartner med respekt for andres ideer og tanker.

Under efterårets corona-restriktioner, hvor fællessang ved møderne ikke var muligt, glædede Inger-Margrethe og Nils Henrik i stedet deltagerne med at spille firhændigt på klaver ved indledning og afslutning. Det udløste altid spontan applaus.

Inger-Margrethe Wyke vil blive savnet blandt mange. Æret være hendes minde.