Spørgsmål til Mads Fuglede

Udgivet:24. juni 2022, 13.48

Læsetid:1 minut

Gerda Abildgaard. Foto: Privatfoto

Af Gerda Abildgaard. Bellisparken 4B Ikast, Røde Kors, Netværksvenner på Udrejsecenter Kærshovedgård

KÆRSHOVEDGÅRD I et debatindlæg i Herning Folkeblad og Dagbladet Ringkøbing-Skjern 20. juni kommer Mads Fuglede fra Venstre med den påstand, at meldepligten på udrejsecentrene skulle modvirke radikalisering.

Jeg har i fem år været frivillig under Røde Kors på Udrejsecenter Kærshovedgård og har derfor et indgående kendskab til stedet og ikke mindst dets beboere.

Derfor vil jeg gerne stille Mads Fuglede nogle spørgsmål:

Tror du:

at personer med opholdspligt på Kærshovedgård er i større eller mindre risiko for radikalisering af at have opholdspligt på Kærshovedgård?

at eksempelvis kvinder, der på grund af opholdspligt på Kærshovedgård afskæres fra at være sammen med deres danske børn, er i større eller mindre risiko for radikalisering på grund af dette?

at det, at skulle opholde sig sammen med psykisk syge og i visse tilfælde kriminelle enkeltpersoner på Kærshovedgård øger eller mindsker risikoen for radikalisering?

at personer, der ikke kan udsendes til deres oprindelsesland på grund af risiko for forfølgelse, og som derfor opholder sig på Kærshovedgård på tålt ophold i mange år, måske resten af deres liv, er i større eller mindre risiko for radikalisering, hvis de opholder sig på Kærshovedgård. Dette set i forhold til, hvis de eksempelvis kunne tage arbejde og opholde sig uden for Kærshovedgård?

Mener du, at forholdene på Kærshovedgård skal være så utålelige som muligt?

Mener du i givet fald, at dette modvirker eller fremmer radikalisering?

Jeg imødeser svar fra dig på mine spørgsmål.

Indlæser debat