Fjerde engelske møde for FC Midtjylland

27. oktober 2020, 11.21

Det er fjerde gang, FC Midtjylland krydser klinger med engelske modstandere i de europæiske klubturneringer. Aftenens kamp kan i øvrigt byde på et gensyn med Sadio Mané (t.v.). Han fik fuld spilletid, da FCM og Daniel Royer i 2015 spillede 1-1 på udebane mod Southampton. Foto: Andrew Matthews/PA Wire

FODBOLD Det er fjerde gang i FC Midtjyllands historie, at der står et engelsk hold på modstandernes banehalvdel i betydende kampe.

Første gang var i 2008, da FCM mødte Manchester City i anden kvalifikationsrunde til UEFA Cuppen. Det blev til en sensationel 1-0-sejr på udebane på mål af Danny Olsen, men i returkampen på MCH Arena scorede FCM’s Danny Califf selvmål i sidste minut, og så vandt City efter straffesparkskonkurrence.

I 2015 sendte FCM Southampton ud i playoffrunden til Europa Leagues gruppespil efter 1-1 ude og 1-0-sejr hjemme. Senere i samme turnering ventede Manchester United i 16-delsfinalerne, og her vandt FC Midtjylland en fantastisk sejr på 2-1 på MCH Arena - med Pione Sisto og Paul Onuachu som målscorere. Siden gik det dog helt galt i returkampen på Old Trafford, som United vandt 5-1.