Kommende besparelser er uansvarlige

Udgivet:23. januar 2023, 11.40

Læsetid:2 minutter

Peter Nowack. Foto: Privatfoto

Af Peter Nowack. Klintholmvej 32 Herning, 1. suppleant til byrådet for SF

BUDGET Derfor klinger det meget hult, når Herning Kommune har et slogan, der lyder sådan: Her er alle muligheder åbne.

Oveni et meget skrabet budget 2023 står Herning Byråd nu på tirsdag over for at vedtage nye besparelser. Og hvorfor nu det?

Ganske enkelt fordi Herning Kommune igennem mange år får for få penge ind på skattesiden.

Med Venstre i spidsen igennem mange år har man forsømt at sætte skatten op i tide for at have en robust økonomi, der kan indfri de mange ambitioner, som en driftig kommune af Hernings størrelse naturligvis må have.

Man praler gerne af en lav kommunal skatteprocent og har derfor i stedet for mange år siden solgt:

De Kommunale Værker

Pålagt brugerne i Herning Vand at betale en større del af vandafledningsafgiften for kommunale veje og pladser

Og endelig har man solgt de fleste gadelys i kommunen.

Nu er der så ikke mere at sælge ud af, og derfor sparer man så på de områder, hvor det især gør ondt. Det drejer sig selvfølgelig om den nære velfærd.

De kommende besparelser vil især ramme områderne børn og familie og social og sundhed. Disse områder har været udsat for besparelser i årevis og burde derfor i denne omgang være blevet friholdt.

Der har i Herning Folkeblad i den seneste tid været en del artikler og debatindlæg, som beskriver de forfærdelige følger, besparelserne vil medføre.

Nu ser det jo heldigvis ud til, at kommunen fremover vil kunne spare kæmpe beløb på Midtjyllands Lufthavn, som ikke engang erhvervslivet vil love støtte til i form af tilsagn om at købe et vist antal billetter på forhånd.

Desuden har MCH ikke længere brug for kommunale kroner, da fremtidige arrangementer fylder rigtig godt i kalenderen i de kommende år. Her kan spares op til 14 millioner kroner om året.

Jeg håber, mange vil støtte op omkring demonstrationen mod besparelserne foran rådhuset på tirsdag, hvor byrådsmødet starter klokken 17. Vi mødes en halv time før.

Indlæser debat