Musikgudstjeneste på nettet

Engesvang Kirke laver en video-gudstjeneste nytårsaftensdag

29. december 2020, 11.33

Julekrybben i Engesvang Kirke. Foto: Privatfoto

ENGESVANG Nytårsaftensdag bliver der mulighed for at opleve en musikgudstjeneste i Engesvang Kirke. Ikke fysisk, men på nettet, fordi restriktioner gør det stort set umuligt at gennemføre gudstjenester, oplyser Hans Jørgen Hansen fra Engesvang Menighedsråd.

- Da de nye stramme restriktioner blev meldt ud lillejuleaften havde kirkens personale allerede forberedt julens mange gudstjenester, blandt andet en musikgudstjeneste til søndag mellem jul og nytår. Til den har vores dygtige organist, Nanna Voskanyen, brugt timer på at øve det pompøse »hallelujakor« fra Händels Messias, ligesom kirkesanger Tove Moody Henriksen har øvet musikindslag på sin fløjte. For at det ikke skal være helt spildt, har vi besluttet at optage en musikgudstjeneste uden offentlig adgang og så vise videoen på kirkens hjemmeside, siger Hans Jørgen Hansen.

Vigtigt i krisetider

Der skulle også have været gudstjeneste nytårsaftensdag, og planerne for de to gudstjenester bliver nu smeltet sammen til en ny videogudstjeneste.

- Det bliver selvfølgelig ikke som at være der selv. Langt fra. Og den tekniske videokvalitet bliver bestemt ikke prangende. Vi er jo i den grad amatører på det her felt, men vi synes det er vigtigt, at vi også her i vores lokale kirke kan holde en gudstjeneste, selv om coronaen i øjeblikket gør det umuligt at samles, siger Hans Jørgen Hansen.

Han gør opmærksom på, at Engesvang Kirke slet ikke er lukket.

- Som altid er kirkedøren åben for de, som har lyst til at sætte sig ind, finde ro, måske tænde et lys og måske bede en bøn iført mundbind. Det er ikke mindst i krisetider som nu vigtigt, at kirken kan danne rum for eftertanke, ro og håb. Onsdag eftermiddag, 30. december, vil der i kirken desuden være dæmpet musik, og sognepræst Karin A. Vestergaard vil være til stede i kirken, hvis nogen har lyst til at snakke med en præst, siger menighedsrådsmedlemmet.

Han oplyser, at det endnu er lidt uklart, hvornår Engesvang Kirke igen bliver åben for gudstjenester med offentlig adgang. De nuværende restriktioner er udmeldt til helligtrekongerssøndag, 3. januar, men det er uklart, om biskopperne i deres formulering har ment til og med den dag, altså om det bliver muligt at gennemføre gudstjenesten den pågældende søndag.

Sognepræst Karin A. Vestergaard er klar til en snak, hvis nogen har behov for det. Foto: Privatfoto