Ajax-stjerne lå på sin sofa seks timer før kampstart: Jeg ved ikke, hvad problemet var

Midtbanedirigenten Davy Klaassen fik først grønt lys klokken 15.30 og ankom få timer før kampstart

4. november 2020, 00.27

Davy Klaassen kom på banen til anden halvleg efter få timer i landet. Han bidrog markant til at skabe ro på bolden i det hollandske spil. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scampix

FODBOLD Seks spillere fra førsteholdstruppen måtte ikke flyve med, da Ajax Amsterdam mandag satte kurs mod Midtjyllands Lufthavn i Karup. De kunne ikke fremvise en frisk, negativ coronatest forud for afrejsen. Men de endte alle seks med at være der inden kampstart.

Målmand André Onana, anfører Dusan Tadic og stortalentet Ryan Gravenberch fløj bagefter sent mandag aften, og på selve kampdagen var der også grønt lys til Davy Klaasen, reservekeeper Maarten Stekelenburg og Zakaria Labyad.

- Jeg lå på min sofa og spillede Playstation, da jeg fik opkaldet. Jeg troede egentlig ikke, at det ville ske, fortæller Davy Klaassen på pressemødet efter kampen.

Klokken var ifølge ham 15.30, da han fik lov at flyve mod Danmark. Men han kan stadig ikke svare på, hvorfor han blev nægtet indrejse i første ombæring.

- Jeg har ikke været syg overhovedet. Jeg har det fantastisk. Jeg ved ikke, hvad problemet var, siger den hollandske landsholdsspiller.

Han fik hele anden halvleg på banen og bidrog til at skabe mere ro og boldsikkerhed på den hollandske midtbane.

- De (FCM, red.) spillede anderledes, end de hold vi normalt møder. Det var en svær kamp, og de gjorde det godt. De skabte også en del chancer før pausen, men i anden halvleg gjorde vi det bedre og havde lidt bedre kontrol, siger Davy Klaassen.

De taktiske aspekter af kampen har han ikke mange kommentarer til - af naturlige årsager.

- De overraskede i hvert fald mig, men jeg var heller ikke en del af forberedelsen til kampen overhovedet. Jeg kom jo først lige før kampen, tilføjer den 27-årige midtbanespiller og fastslår:

- Det var ikke en god kamp af os. Vi kæmpede godt, men vi var ikke gode på bolden. Vi kan gøre det så meget bedre. Men vi vandt.