Nyt omfattende hærværk efterforskes af politiet: Denne gang er det gået helt galt

Ukendte gerningsmænd har foretaget omfattende hærværk på Det Blå Rum - formentlig begået mandag aften eller natten til tirsdag, lyder en anmeldelse til politiet

21. juli 2021, 09.27

Foto: Henrik Ole Jensen

HERNING Politiet har fået anmeldelse om et nyt omfattende hærværk på det nybyggede Det Blå Rum ved Fuglsang Sø.

Lokalpolitiet i Herning oplyser, at patruljevogne flere gange i den seneste uges tid har været forbi det 16,3 millioner kroner dyre sted, hvor man blandt andet har mødt unge mennesker, der kravlede rundt på taget af saunaen.

- Men denne gang er det gået helt galt. Der er temmelig mange ødelæggelser, siger politikommissær Erik Kristensen og tilføjer, at det nye hærværk er begået i perioden fra mandag klokken 20.00 til tirsdag middag.

Læs også
Johs. Poulsen om hærværk på Det Blå Rum: Det skal de ikke gøre ustraffet
Abonnement

Ild i adgangskontrol

Hærværket omfatter blandt andet en elektronisk adgangskontrol, der har været stukket i brand.

Desuden er et byggestillads smidt i søen, håndtag er brækket af døre, en boks til personlige ejendele er brudt op, træ-lameller på bygningerne er brækket af, ligesom der er smidt flasker, der er endt som glasskår på arealer.

Det antyder, at hærværksmanden eller hærværksmændene har været berusede, hvilket de åbenlyst ikke har kunnet tåle.

Læs også
Hærværk, grafitti og smadret glas: Regning for hærværket ved Det Blå Rum løber op i flere tusinde kroner
Abonnement

Formand bad om hjælp

Hærværket kommer i øvrigt kun en dag efter, at formanden for Det Blå Rum, Peter Nowack, og centerleder Kai Lodahl fra Sportscenter Herning i et læserbrev i Herning Folkeblad bad befolkningen hjælpe med at passe på stedet, fordi man netop allerede har set begyndende hærværk.

Politikommissær Erik Kristensen oplyser, at politiet nu vil gennemse videoovervågningen på stedet i forsøget på at finde frem til gerningsmændene.

Læs også
Efter flere sager: Hjælp os med at passe på Det Blå Rum

Indlæser debat...