Halvdelen har lokale rødder: Stor HIH-dominans i landsholdets udviklingstrup

Tre spillere fra Herning-Ikast Håndbold er med i den udviklingstrup, der netop er offentliggjort, og flere af de øvrige har også rødder i klubben

16. juni 2021, 08.52

Naja Nissen Kristensen er en af de tre nye HIH’ere i udviklingstruppen. Foto: Henrik Ole Jensen

HÅNDBOLD Halvdelen af de spillere, som Dansk Håndbold Forbund netop har udvalgt til kvindelandsholdets udviklingstrup, spiller enten i Herning-Ikast Håndbold i dag eller har rødder i klubben.

Udviklingstruppen opdateres én gang om året, og de tre HIH-spillere Naja Nissen Kristensen (venstre fløj), Cecilie Brandt (højre fløj) og Julie Mathiesen Scaglione (playmaker) er nye i truppen. Det samme er målvogteren Louise Bak Jensen, der har spillet ungdomshåndbold i HIH-regi.

Den tidligere ligaspiller for HIH, Emilie Steffensen, var i forvejen i truppen.

Det samme var venstrefløjen Emma Friis, men eftersom hun i årets løb fik debut og flere kampe på A-landsholdet, er hun ikke længere en del af udviklingstruppen.

Emma Friis slår dog fast, at det har været meget givtigt for hende at være med i truppen.

- Jeg har været sindssygt glad for det. Jeg har fået meget hjælp til min styrketræning, hvor eksperthjælp i form af samtaler og speciallavede programmer har udviklet mig. Informationen og vejledningen har dog ikke kun hjulpet mig fysisk, men jeg er også blevet klogere på mig selv som menneske og håndboldspiller. Jeg ved nu, hvordan jeg skal dossere min træning, hvordan jeg gør det rigtige for min krop med min kost, og hvordan jeg skal aflæse mine træningsresultater, siger Emma Friis til DHF.

Hos Herning-Ikast Håndbold glæder man sig naturligvis voldsomt over at have så mange spillere med i truppen.

- Vi er stolte over at være berigede med så mange dygtige håndboldspillere, og vi ser frem til, hvad fremtiden kan bringe for disse tre unge spillere, som alle skal have et kæmpe tillykke med udtagelsen, siger direktør Daniel Grønhøj til klubbens hjemmeside.

Læs også
HIH’s fire lokale fløje: Vi har et tæt og særligt bånd
+Abonnement

Indlæser debat...