Spansk medie hævder: FCM og Celta enige om Sisto-pris

FC Midtjylland og Celta Vigo er ifølge spansk medie blevet enige om en pris på Pione Sisto. Prisen lyder på 22,5 millioner kroner

5. august 2020, 18.07

Pione Sisto var på lægterne, da FC Midtjylland for halvanden uge siden fik DM-trofæet overrakt efter kampen mod AaB. Hvis man skal tro rygterne fra Spanien, går der måske ikke længe, før Sisto selv kan trække FCM-trøjen over hovedet igen. Foto: Tom Laursen

FODBOLD Mens Pione Sisto er hjemme i Tjørring på ferie, flyver rygterne om den danske landsholdsspillers fodboldfremtid i Spanien.

Den rapfodede fløjspiller har kun ét år tilbage af sin kontrakt med spanske Celta Vigo, hvor han tilbragte det meste af sidste sæson på bænken.

Nu forlyder det fra Spanien, at Sisto kan være endog meget tæt på at vende tilbage til FC Midtjylland.

Mediet NoticiasCelta, der samler alle nyheder vedrørende Celta Vigo, skriver på Twitter med henvisning til oplysninger fra radiojournalisten Victor Lopez fra Radio Galega, at FC Midtjylland og Celta Vigo er blevet enige om en transfersum på Sisto.

Victor Lopez skriver på sin Twitter-konto, at transfersummen lyder på tre millioner euro - svarende til 22,5 millioner kroner - plus en bonus pr. mål.

Både han og NoticiasCelta konkluderer, at alt, hvad der mangler nu, er, at FCM og kantspilleren bliver enige om de personlige vilkår.

25-årige Sisto var en publikumsyndling på MCH Arena fra sin debut i 2012 og frem til, at han blev solgt til Celta Vigo i sommeren 2016. Tryllefløjen fra Tjørring spillede 113 kampe og scorede 31 mål før skiftet til den spanske La Liga.

I perioder har Pione Sisto også leveret flotte præstationer i Celtas lyseblå spilletrøje, men i den forgangne sæson fik han blot otte kampe fra start i den spanske liga samt 13 indskiftninger.

Steinlein: En drøm at få Tjørring-drengen tilbage i FCM-trøjen

Pione Sisto overværede FC Midtjyllands kamp mod AaB 26. juli og den efterfølgende overrækkelse af DM-trofæet

Efter kampen sagde FC Midtjyllands administrerende direktør, Claus Steinlein, således om Sistos besøg til Herning Folkeblad:

- Han er bare hjemme på ferie, men vi har selvfølgelig sørget for at behandle ham lidt ekstra godt i dag. Det vil jo være en drøm at få Tjørring-drengen tilbage i FCM-trøjen en dag, sagde Claus Steinlein og tilføjede dengang:

- Det ligger ikke lige til højrefoden, at det bliver nu. Men måske kan det blive det en dag.

Måske ligger handlen efterhånden lidt bedre til Steinleins tidligere så gyldne venstrefod?

Pione Sisto

Født 4. februar 1995 i Kampala, Uganda (25 år)

Hans familie er fra Sydsudan, men de flygtede fra det krigshærgede land til Danmark, da Pione Sisto var blot to måneder. Familien boede fem år i Skive, inden de flyttede til Tjørring, hvor de stadig bor

Pione Sisto har otte søskende (fire storebrødre, to storesøstre og to lillesøstre)

Debut for FCM: 31. oktober 2012 i en pokalsejr på udebane mod FC Nordsjælland (3-2). Sisto var 17 år

Sisto nåede 113 kampe og 31 mål for FC Midtjylland

I Celta Vigo er det indtil videre blevet til 135 kampe og 18 mål

Klubkarriere:

Tjørring IF 2002-10

FC Midtjylland 2010-16

Celta Vigo, Spanien 2016-

Landshold:

Danmark, A-landshold: 21 kampe, 1 mål

- Debut 4. september 2015 mod Albanien (0-0) i Parken

Danmark, U21-landshold: 6 kampe, 4 mål

Udvalgte meritter:

Semifinale i Europa League 2016-17

Dansk mester 2014-15

Årets Superligaspiller 2014

Årets akademispiller i FCM 2012/13