Intet enkebal: Danseweekend fyldt på to timer

Danseforeningerne »Kom og Dans« i Herning og Holstebro arrangerer »Rock På Heden« i Vildbjerg for 11. gang. Folk kommer fra hele Danmark - og Norge

9. november 2019, 18.05

Der blev danset fem forskellige steder i Vildbjerg Sports- og Kulturcenter lørdag. Arrangementet begyndte fredag og slutter først op ad søndagen. Foto: Henrik Lind Jørgensen

VILDBJERG Det svinger for dansearrangementet »Rock På Heden«, som i denne weekend bliver holdt for 11. gang i Vildbjerg Sports- og Kulturcenter.

- De 150 sovepladser, der er til rådighed, blev udsolgt på seks minutter, og vi fik solgt alle 250 billetter på to timer. Der er 25 på venteliste, siger Susanne Frederiksen, der er med i arrangørgruppen.

Det er danseforeningerne »Kom og Dans« i Herning og Holstebro, som står bag det årlige arrangement, som fra fredag til søndag handler om fem ting: Dans, dans, dans, dans og dans.

- Det bliver mere og mere populært for hvert år, der går, og deltagerne roser de rammer, vi holder det under, hvor vi kan være under samme tag, og der er rigtigt gode forhold og god mad, siger Susanne Frederiksen.

»Kom og Dans« er et norsk koncept, og der er enkelte norske instruktører og 25 deltagere fra Norge.

- De slås nærmest for at komme til vores arrangement, siger Susanne Frederiksen.

Skifter partner

»Rock På Heden« følger konceptet fra »Kom og Dans«. Det betyder, at man godt kan gå til det som par, men man skifter partner hele tiden, når der er undervisning og dans.

- Programmet består af moduler med undervisning, som deltagerne kan vælge sig ind på afhængig af deres niveau, men lørdag aften er der danseaften, hvor alle danser med alle. Og hos os må kvinderne også gerne byde mændene op, siger Susanne Frederiksen.

»Rock På Hede«n er ikke et enkebal, og der bliver ikke drukket alkohol til middag eller under danseaftenen.

- Vi betragter det som en sport, og man kan ikke danse forsvarligt, hvis man har drukket. Men vi kan godt tage et glas vin, når aftenen og dansen er slut. Vi er ikke en afholdsforening, siger Susanne Frederiksen.

Der er 28 »Kom og Dans«-foreninger i Danmark. Den i Herning har cirka 100 medlemmer.