Vanvittig målfest i første DM-semifinale: Blue Fox vinder 10-5 over Esbjerg

Herning Blue Fox var brandvarme i offensiven i første DM-semifinale og vandt 10-5 over Esbjerg Energy

Udgivet:28. marts 2023, 21.20

Læsetid:3 minutter

Kaptajn Morten Poulsen (t.v.) scorede hele fire gange i den knusende sejr over Esbjerg. Miska Humaloja scorede et enkelt mål. Foto: Danmarks Ishockey Union

Thomas Damm
Journalist
Thomas Damm
Journalist| +45 96 26 37 17 | tbd@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsjournalist på Folkebladet siden 2006. Har især fokus på ishockey. Er (desværre) ikke selv særligt sportsligt anlagt ... Født og opvokset i Aarhus så holder altid lidt øje med de hviie' fra Fredensvang. Tip mig gerne om stort og småt fra den lokale sportsverden!
Se flere artikler af Thomas Damm

2 måneder siden

ISHOCKEY For første gang siden sæsonen 2017/18 er Herning Blue Fox i DM-semifinalen. Og Blårævene indledte tirsdag aften på spektakulær vis med en knusende sejr på hele 10-5 hjemme i Kvik Hockey Arena foran 2200 tilskuere. Kaptajn Morten Poulsen førte an i de vilde løjer med fire scoringer.

Der var gang i løjerne straks fra kampens start. Efter blot ni sekunders spil fik Esbjerg Andreas Grundtvig sendt i udvisningsboksen for en høj stok. Blue Fox spillede tålmodigt powerplay og fik også scoret, inden vestjyderne var blevet fuldtallige. Brett Perlini spillede perfekt Miska Humaloja fri, og finnen skulle »bare« styre pucken i nettet fra tæt under mål. Så var festen skudt i gang!

En optimal begyndte på kampen fra Herning-lejren, der moste videre. Det blev 2-0 efter små ni minutter, hvor kaptajn Morten Poulsen stod blank, da han modtog en tværpasning fra Gordon Ballhorn.

Esbjerg fik for en kort stund ny tro på tingene, da Rasmus Bjerrum var hurtigt over en returpuck, da Mac Carruth kun fik blokeret et skud fra distancen.

Efter 14 minutter blev det 3-1 i nyt powerplay. Morten Poulsen scorede for anden gang.

Blot halvandet minut senere var der et nyt Herning-overtal. Denne gang med fem mod tre, og det tog blot Phillip Marinaccio 20 sekunder at udnytte det til 4-1.

Tidlig timeout

Her tog Esbjerg-træner Jason Jaspers nok meget fornuftigt sin timeout, og det blev da heller ikke til flere mål i perioden.

Tilmed fik gæsterne en lille opmuntring tidligt i anden periode. Den tidligere NHL-back Philip Larsen lagde en ufarlig puck ned mod Mac Carruth i Herning-målet. Keeperen var fuldstændig upresset, men fik alligevel styret pucken ind i eget mål. Han er nok glad for, at den fejl kom på en aften, hvor Blue Fox scorede mål på samlebånd.

Lynhurtigt blev føringen da også udbygget til 7-2 på scoringer fra Morten Poulsen, Phillip Marinaccio og så Morten Poulsen igen med sit fjerde mål. Første gang i karrieren, han scorer fire gange i samme kamp.

Esbjerg fik pyntet til 3-7 i et powerplay.

Målfest i sidste periode

I sidste periode skulle der gå næsten tre minutter, inden der blev scoret igen. Mathias Bau Hansen opfangede en løs puck og sendte den på mål. Keeper Christian Elmose, der havde afløst Mathias Seldrup fra tredje periodes begyndelse, ramte pucken, men den hoppede alligevel lige præcis ind over stregen til 8-3.

Mads Christensen afsluttede kort efter en flot solotur til 9-3.

Lige efter blev det 4-9, da Mac Carruth fumlede og bag eget mål mistede pucken. Grayson Downing scorede. Ikke den bedste aften for den amerikanske keeper.

Badebillet til Esbjerg

Med 12 minutter tilbage sendte Esbjergs Phillip Schultz en albue i hovedet på Kevin Tansey. Det gav en badebillet til Esbjerg-spilleren og fem minutters powerplay til Herning.

Mathias From straffede det lynhurtigt, da han scorede sit første »ægte« mål i slutspillet. I den sidste kamp mod Frederikshavn i kvartfinalerne scorede han i tomt net.

Powerplayet kunne fortsætte, men det blev ikke til flere scoringer på den konto.

I stedet kunne Esbjergs Andreas Grundtvig afslutte den vanvittige målfest, da han ét minut før tid reducerede til resultatet 5-10 i powerplay.

Ganske vildt at indkasserede fem mål og alligevel vinde en knusende sikker sejr ...

Der var dog lidt skår i glæden. Angriberne Lukas Bang og Miska Humaloja måtte udgå med skader undervejs og kom ikke tilbage på isen. Oveni sidder Lukas Lundvald i forvejen ude.

Serien fortsætter i Esbjerg fredag aften.

I den anden serie mødes Aalborg Pirates og Herlev Eagles. De spiller deres første kamp onsdag aften i Aalborg.

Læs også
Blue Fox-målmand og hustru er faldet til i Herning: - En god sofa er det vigtigste Blue Fox-målmand og hustru er faldet til i Herning: - En god sofa er det vigtigste
Læs også
Blue Fox-målmand og hustru er faldet til i Herning: - En god sofa er det vigtigste

Indlæser debat